Bakan Nebati'den Enflasyon ve Memur Zammı Açıklaması

Bakan Nebati'den Enflasyon ve Memur Zammı Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamayla birlikte enflasyon üzerindeki kur baskısının azalacağı belirtildi. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati tarafından yapılan açıklamalarda enflasyonun üzerindeki baskının kalkacağı ve memura yapılacak zamların detayları hakkında bilgiler verildi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği tarafından 4. Düzenlenen Kültepe Ekonomi Zirvesi’ne Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’de katılarak gelecek düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin dengeli ve güçlü bir şekilde büyüdüğünü belirten Bakan Nebati, ihracatın tarihi rekorları kırdığını belirtti. İstihdamın artırılması için gerekli çalışmaların sürdüğünü de belirten Nurettin Nebati ““Hepimizin hikayesi aynı. Türkiye 20 yıldır yepyeni bir hikaye yazıyor. Bu hikaye her geçen gün güçleniyor. Yeter ki inanalım, yeter ki güvenelim. Bu ülkenin nereden nereye geldiğini değerlendirelim. Yolumuz açık, menzilimize doğru gidiyoruz. Türkiye ekonomisine baktığımızda bununla birlikte değerlendirmek gerekir. Bütçedeki güçlü görünümümüzü devam ettirdik. Uygulamaya aldığımız Türkiye Ekonomi Modeli sayesinde üretim, ihracat ve istihdamla dünyadan önemli ölçüde pozitif olarak ayrıştı. Salgın döneminde birçok gelişmiş ülke önemli ölçüde daralmıştır. Türkiye sadece pandemi döneminde değil, bugün de büyümeye devam ediyor. Dengeli bir şekilde büyüyoruz. Son dönemde görüyoruz ki uluslararası kuruluşlar 2022 büyüme tahminlerini aşağıya doğru güncellerken, ülkemize yönelik tahminlerini yukarı doğru güncelliyoruz. İhracatımız tarihi rekorlar kırmaya devam edecek. 250 milyar dolarlık ihracat hedefimize yıl sonunda değil daha kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum. 2022 Mayıs ayında yabancı turist sayısı 3.8 milyon kişi olurken, bu sayı ilk 5 ayında 11 milyona ulaştı.” İfadelerini kullandı.

Enflasyonla olan mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirten Bakan Nebati, vatandaşların alım gücünün arttığını ve bunun ilerleyen zamanlarda daha fazla artacağını açıklamalarına ekledi. Gıdaya getirilen KDV indirimiyle birlikte vatandaşların zor dönemlerinde yanında olduğunu belirten Nebati, Cumhurbaşkanımızın iradesiyle birlikte Türkiye 21. Yüzyılın en önemli aktörlerinden birisi olduğunu ifade etti. Türk olmanın ve Türkiye Cumhuriyetini temsilcisi olmanın kıymetini dile getirirken, atalarımızın dünya tarihine yön verdiklerinin altını çizdi.

Kötümsemelere rağmen çalışmalarına ara vermeden büyümeye ve güçlü olmak için gerekli adımların atıldığı belirtilirken Türkiye ilave istihdamı 5 milyon fazla olarak gerçekleştirdi. Birlikte hareket etsek, onların da enerjilerini alsak bu ülkeler de 30 milyonları aşacak duruma gelecek. Kötümserlere rağmen biz büyümeye, yürümeye, koşmaya ve ülkemizin bayrağını en güçlü konumda taşımaya devam edeceğiz. Küresel ekonomide zorlukla karşılaştığımız bu dönemde makroekonomi son derece güçlü oldu. Birinci sıradaki önceliğimiz enflasyon. Bu mücadeleden de galip gelecek bizler olacağız. Enflasyon tüm dünyada tarihi yüksek seviyelerde seyrediyor. Avrupa kömürü daha yoğun şekilde kullanmaya çalıştı. Zor her zaman oyunu bozar. Ülkenizin menfaatleri ön plana gelince akan sular durur. Türkiye’de son 20 yıldaki anlayış budur” ifadeleri kullanıldı.