Asgari ücrette kritik detay! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücrette kritik detay! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Milyonların beklediği kritik asgari ücret zammında yeni detaylar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni detayları aktardı. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…

Ocak 2023’te Türkiye’deki tüm kesimleri kapsayan yeni maaş zamları uygulanmaya başlayacak. Bu kapsamda asgari ücret oranları ilk sırada yer alıyor. Aralık ayında başlayacak görüşmeler sonrasında rakamlar netleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücret zammına ilişkin yapılan açıklamada yükselen enflasyon nedeniyle özellikle sabit gelirli vatandaşların yaşadıkları refah kaybının telafi edilmesini sağlayacaklarının altı çizildi. Asgari ücret zammında yeni detaylar ise merak ediliyor.

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yüksek enflasyon nedeniyle tüm kesimlerde yaşanan ekonomik sıkıntıların aşılması için ücretlerde rekor zam beklentisi oluştu. Yeni yolda geçerli olacak asgari ücret zammında ise detaylar netleşmeye başladı. Aralık ayında görüşmelerine başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 2023 yılı asgari ücret miktarı belirlenecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada vatandaşların enflasyonun etkileri nedeniyle yaşadıkları refah kaybını karşılayacak düzeyde bir artış olacağı ifade ediliyor. Benzer bir açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından da yapılmıştır.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

asgari-ucrette-kritik-detay-cumhurbaskani-erdogan-acikladi-asgari-ucret-zammi-ne-kadar-olac-2.jpg

Asgari ücret zammı konusunda vatandaşların beklentileri artmış durumda. Hükümet kanadından gelen açıklamalara göre vatandaşların enflasyona karşı ezdirilmeyecekleri ifade ediliyor. Bu kapsamda Aralık ayında bir araya gelecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yeni zam oranları belirlenecek.

Asgari ücret komisyonu tarafından belirlenecek yeni oranlar Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak. Asgari ücrette beklentiler ise bir hayli artmış durumda.

ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNİ ORTAYA ÇIKTI!

Asgari ücret zammına ilişkin uzmanların zam beklentileri de ortaya çıktı. Buna göre Enflasyon artışı da göz önünde bulundurularak birçok kesim tarafından asgari ücretin 7.500 TL ile 10.000 TL arasında olması bekleniyor. Aralık ayında görüşmelere başlayacak komisyon tarafından yeni asgari ücret rakamları belirlenecek. Son dönemde artan enflasyon nedeniyle vatandaşların asgari ücret beklentileri de bir hayli artmış durumda. Rakamlar ise henüz netleşmedi.