Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi müjdesi! Asgari ücretli çalışanlara 2.125 TL ödeme yapılacak!

Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi müjdesi! Asgari ücretli çalışanlara 2.125 TL ödeme yapılacak!

Eylül 2021 tarihinden itibaren Türkiye'de artan dolar kuru tüm sektörleri ve ülkeyi derinden etkiledi. Asgari ücretlilere müjdeli haber geldi: Kurban bayramında çalışan vatandaşlara 2 bin TL ikramiye yatırılacak!

Eylül 2021 tarihinden itibaren Türkiye'de artan dolar kuru tüm sektörleri ve ülkeyi derinden etkiledi. Yaşanan gelişmeler sonrasında vatandaşlar zor günler geçirken Ocak ayında gelen zamlar ile birlikte tüm meslek gruplarında maaş artışı yaşanmıştı.

Türkiye'de hayat pahalılığın artması birçok gündelik hayat ürününde ve hizmet başlığında yüksek oranlı zamlardan sonra devam ediyor. Asgari ücretli çalışanlar ekonomik anlamda zor günler geçirirken devletten ise destek ve ikramiye ödemeleri gelmeye devam ediyor. Bunlardan birisi de Ocak ayında asgari ücretlilere 2.825 TL'den 4.253 TL'e yükselen asgari ücretti. Asgari ücretlilerin maaşında ciddi bir iyileştirme gelirken Mayıs ayının sonuna kadar gelinen süreçte vatandaşların aldıkları maaş iyileştirmesi de adeta eridi. Bu süreçte ise TBMM'Den gelen kanun teklifi ile birlikte ise asgari ücretlilere Kurban Bayramı'nda 2.125 TL ikramiye yatırılacağı bilgisine ulaşıldı.

ÖNERGE TBMM'YE SUNULDU!

Milletvekili Avni Aksoy tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan önerge sonrasında ise asgari ücretlilere Kurban Bayramı'nda ek ikramiye ödemesi yapılması konuşuldu. Enflasyondan kaynaklı vatandaşların alım güçleri ciddi oranda düşerken TBMM'ye vurulan kanun ile birlikte asgari ücretlilere de ikramiye verilmesi gündeme geldi. Yaşanan gelişmeler ile birlikte ise Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında asgari ücretliler için Kurban Bayramı'nda ek ikramiye ödemesi teklifi sunuldu.

Gündeme düşen bomba gelişme sonrasında ise asgari ücretliler bir nebze umutlanırken, önergenin TBMM tarafından onaylanması sonrasında ise asgari ücretli vatandaşlar rahat bir nefes alacak.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARA 2.125 TL İKRAMİYE GÜNDEMDE!

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy tarafından meclis komisyonuna asgari ücretlilere bayram ikramiyesi önergesi resmen sunuldu. Sunulan kanun önergesinde ise yasa teklifine karşın ilişkili ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Kurban Bayramı öncesinde asgari ücretlilere 2.125 TL ikramiye ödemesi yapılabilir.

Önerge TBMM tarafından geçmesi durumunda ise gelecek ikramiyeler maaş hesaplarına vatandaşların yatırılacak. Gündemde yer alan bu gelişmeler sonrasında ise asgari ücretlilerin bayramda rahat bir nefes alması düşünülüyor. Kurban Bayramı'nda bu sene kurban fiyatlarının artması vatandaşları zor duruma sokarken önüne geçilebilecek bu kanun kapsamında ek ödemeler ile ilgili karar Haziran ayında açıklanması bekleniyor.