Asgari Ücrete Zam Yolda mı? Ara Zam Formülüyle Birlikte Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücrete Zam Yolda mı? Ara Zam Formülüyle Birlikte Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre tüm ücretlerin yükseleceği ve vatandaşların rahat bir nefes alması için talimat verildiği duyurulmuştu. Asgari ücret zammı için yapılan ara zam formülü nasıl olacak? Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamayla birlikte tüm ücretlerin artması için talimat verildiği duyuruldu. Yapılan açıklamayla birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamların yanında asgari ücretlinin de yüzü gülecek.

Asgari ücretin artması için üzerinde çalışma başlatıldı. Çalışmanın başlamasıyla birlikte asgari ücretlilere ara zam yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan talimata göre yeni düzenlemeler kısa süre içerisinde yürürlüğe girecek. Yapılan açıklamada herkesin gelir düzeyinin artacağı öngörülmekte. Artan maliyetler ve hayat pahalılığının tüm vatandaşları zor durumda bırakması ile birlikte, vatandaşlar ara zam formülünün nasıl olacağını ve asgari ücret tutarının ne kadar olacağını merak etmeye başladı. Talimat üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ilgili kurumlarla birlikte ortak bir çalışma başlattı.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Ocak ayında yapılan yüzde 50’lik artış sonrasında vatandaşlar yeni bir ara zammın yapılmasını bekliyor. Asgari ücret şuan için 4.253 lira olarak belirlenirken gelecek zamla birlikte bu tutarın ne kadar artacağı herkes tarafından merak ediliyor. Milyonlarca asgari ücret alan çalışan, maaşlarına yapılacak zam için gözlerini yapılan çalışmalara çevirdi. Yapılan çalışma kapsamında asgari ücrete ara zamla birlikte 6 aylık enflasyon oranında artırıma gidilmesi bekleniyor. Bunun dışında çalışılan konuların arasında işverenin prim yükünün hafifletilmesi ve yıllık enflasyon farkının yansıtılması da görüşülmekte. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret konusuyla ilgili olarak gerekli kurumlarla ortak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık tarafından yapılan teklif ile birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu devreye sokularak yeni asgari ücret tutarı yıllık veya aylık olarak belirlenebilecek. Yapılacak artırımın üst sınırı iki yıl olarak belirlendi. 4 Temmuz gününde açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte ilk altı aylık enflasyon oranı belirlenmiş olacak.

Memur ve emeklilere yapılması beklenen zam oranı da verilerin paylaşılmasıyla birlikte açıklanacak. Asgari ücretliye de yapılacak zamların 6 aylık zam oranı dikkate alınarak yapılması bekleniyor.Ocak ayında yapılan yüzde 50’lik artışla birlikte asgari ücret alan kişilerden gelir vergisi kaldırılmıştı. Asgari ücrete yapılacak yenş ara zam kapsamında işverene prim desteği seçeneği de çalışılan formüller arasında.