Asgari ücret ve emekli maaşlarında kritik zam tahmini! 10 bin liraya yükselebilir! Milyonlarca kişi bu kararı bekliyor!

Asgari ücret ve emekli maaşlarında kritik zam tahmini! 10 bin liraya yükselebilir! Milyonlarca kişi bu kararı bekliyor!

Asgari ücret ve memur emeklileri için zam tahminleri gelmeye devam ediyor. Yeni yılda asgari ücretli çalışanlar ve emeklilerin maaşlarında rekor artış bekleniyor! İşte çarpıcı zam tahminleri…

Türkiye’de her geçen gün artan hayat pahalılığı nedeniyle ücrette zam yapılmasına dair beklentiler de artmış durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere hükümet yetkililerinden gelen açıklamalar ise vatandaşların enflasyona karşı ezdirilmemesi yönünde.

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği maaş zamlarına yönelik detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Temmuz ayında gelen asgari ücret zammı sonrasında 5.500 TL’ye çıkmıştı. Önümüzdeki günlerde bir araya gelecek asgari ücret tespit komisyonu tarafından enflasyon rakamları da dikkate alınarak yeni zam yapılacak. En düşük emekli memur maaşının ise 10 bin liraya kadar yükselmesi bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN LİRAYI GEÇEBİLİR!

asgari-ucret-ve-emekli-maaslarinda-kritik-zam-tahmini-2-001.jpg

Enflasyon rakamlarında yaşanan artış sonrasında milyonlarca kişi maaşına yapılacak zam oranlarını araştırmaya başladı. Özellikle memur emeklilerinin gözü kulağı yeni yılda gelecek zam oralarına takıldı.

Memur emeklilerinin alacakları maaş zammına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, yıl sonu enflasyon beklentisine göre, mevcut durumda 3 bin 500 TL olan emekli maaşının, yüzde 65,2 enflasyon zammı ile 5 bin 782 TL’ye, en düşük memur emekli maaşının ise 10 bn 40 TL’ye yükselebileceği aktarılıyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılacak asgari ücret görüşmelerinde vatandaşların enflasyona karşı ezdirilmeyeceklerine dair açıklamalarda bulunmuştu. Konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner ise asgari ücret tahminini açıkladı. Mevcut enflasyon rakamları ve Merkez Bankası beklentilerine göre asgari ücretin 9 bin 86 liraya yükselebileceği aktarılıyor.

ENFLASYON RAKAMLARI BEKLENİYOR!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından geçtiğimiz haftalarda duyurulan enflasyon beklentisi ile yeni detaylar ortaya çıktı. Sadece 2 aylık verilerin beklendiği enflasyona rakamları sonrasında yapılacak zamlar da netlik kazanacak. Enflasyon beklentisini yüzde 65,2’ye çıkarılmasının ardından asgari ücrete 3 bin 586 liralık bir zam gelebileceği aktarılıyor.