Asgari ücret hakkında bir açıklama da Bahçeli'den geldi! "Refah düzeyinin yükseleceğine inanıyoruz"

Asgari ücret hakkında bir açıklama da Bahçeli'den geldi! "Refah düzeyinin yükseleceğine inanıyoruz"

Dün kabine toplantısının yapılmasının ardından asgari ücret hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapmıştı. Bugün de Devlet Bahçeli konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar...

Dün kabine toplantısının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ve daha birçok güncel konu hakkında açıklama yapmıştı. Bu açıklamalar ile birlikte asgari ücretin belirlenmesine ilişkin yapılacak olan toplantıdan ve toplantının sonucuna göre de hafta sonu yeni bir basın toplantısı düzenleneceğinden bahsedildi. Durum bu şekilde iken asgari ücretin nasıl bir artış göstereceği vatandaşlar tarafından merak edildi. Vatandaşlar tarafından merak edilenler artarken, bugün Devlet Bahçeli gündeme dair konuşmalarında asgari ücrete de değindi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada asgari ücrete dair şu açıklamalarda bulundu;

Asgari ücrete zammın kaçınılmaz olduğuna değinen Erdoğan, "Geçtiğimiz Aralık ayında asgari ücrete yüzde 50,5 zam vermiş, emekli ve memur maaşlarına enflasyon üzerinde zam vermişti. İşverenlerin sırtındaki yükü kaldırmak için vergileri kaldırdık. Asgari ücrete yeni zam kaçınılmaz olmuştur. Bakanlık ile işverenler arasındaki görüşmeler başlatılmıştır. Asgari ücrete yapılacak zammın istihdamdaki olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli haberi vereceğiz. Kamu çalışanlarına ve emeklilere zaten enflasyon farkı vereceğiz. Asgari ücret tespit komisyonu bu hafta sonuna kadar toplanacak ve NATO görüşmesi sonrası oranı açıklayacağız." dedi.

Bu açıklamalarının ardından ise yeni zamlı asgari ücretin vatandaşlara ne zaman verileceğinden şu sözler ile bahsetti; "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. İnşallah en kısa sürede müjdeli bir haberi paylaşmak istiyoruz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir. Temmuz ayı memur maaşları, Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek."

Bu açıklamanın ardından bugün mecliste konuşma yapan Devlet Bahçeli ise destekler nitelikte açıklamalarda bulundu. İşte Devlet Bahçeli'nin açıklaması...

MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Çalışan kişileri enflasyona ezdirmeyeceklerini dile getiren Bahçeli, "Memur ve emeklilerimizle birlikte asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin enflasyona ezdirilmeyeceğine maaş ve ücretlerde beklenen artışlarda birlikte refah düzeyinin yükseleceğine gönülden inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dün yaptığı açıklamaları memnuniyetle karşılıyor, aynı şekilde milletimizin lehine olacak her kararında yanında duracağımızın teminatını veriyoruz." şeklinde konuşmasını tamamladı.