Artık sigaranın turşusu kurulacak! Sigaraya rekor zam yolda! Ne kadar zam gelecek?

Artık sigaranın turşusu kurulacak! Sigaraya rekor zam yolda! Ne kadar zam gelecek?

Son günlerde en fazla konuşulan gelişmeler arasında yer alan sigara zammına ait detaylar gündemden düşmek bilmiyor. Artık sigaranın turşusu kurulacak! Sigaraya rekor zam yolda! Ne kadar zam gelecek?

Son günlerde en fazla konuşulan gelişmeler arasında yer alan sigara zammına ait detaylar gündemden düşmek bilmiyor. Sigaraya ÖTV zammının gelmesi sonrasında sigara şirketlerinin kendi zamlarını yapacakları tarih halen belli olmadı. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre sigaraya Haziran ayında 6 TL'lik bir zam gelmesi beklenirken ne zaman geleceği ise merak konusu oldu.

Sigaraya Mayıs ayının son haftası gelen ÖTV zammı sonrasında paket başı 2 TL zam geleceği konuşuluyordu. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre ise yakın süreçte sigara şirketlerinin de kendi zammının 4 TL olacağı konuşuluyordu. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın sigara ve alkol açıklamaları sonrasında ise zamların geleceği iletildi.

MERKEZ BANKASI ZAMLARIN DEVAM EDECEĞİNİ AÇIKLADI

Merkez bankası tarafından gelen açıklamalar sonrasında sigara şirketlerinin zamlarına devam edeceği bilgisine ulaşılmıştı. Sadece sigara değil alkol için de zamların ardı arkası kesilmezken ilerleyen haftada büyük zamların geleceği konuşulmaya başlandı.

Kulislerden elde edilen iddia niteliğinde dolaşan bilgilere göre ise en ucuz sigaranın 31,50 TL olacağı daha fazla konuşulmaya başlandı. Gelen bu bilgiler sonrasında ise sigara zammının ne zaman geleceğine dair detaylar netleşiyor. Haziran ayının 2.haftasında vatandaşların adeta cepleri delecek!

TÜTÜN ÜRÜNLERİNE OLAN İLGİ ARTMAYA BAŞLADI

tutun.jpeg

Sigara paketlerine gelen zamların devam edeceği gündeme bomba gibi düşerken son elde edilen verilere göre ise tütün ürünlerine olan ilgi geçtiğimiz aya oranla %14 daha arttığı öğrenildi.

Tütün ürünlerinin de zamlanması ile birlikte artık 20 sigara dalının büfelerde ve tütün marketlerinde 15 TL'den satıldığı bilgisine ulaşıldı.

Sigara paketlerinin minimum 30 TL olacağı konuşulurken tütün ürünleri ile arasında neredeyse yarı yarıya bir fark olduğu gözlemlendi. Sigara şirketlerinin yapacağı son zamlar sonrasında ise tütün ürünlerinde de en ucuz sigaranın 20 TL olacağı konuşulmaya başlandı.

SİGARANIN ADETA TURŞUSU KURULACAK

Sektör kaynakları son gelecek zam ile birlikte Türkiye'de sigara satışlarının azalacağı ve vatandaşların tütün ürünlerine yoğunluk verileceği bilgisine ulaşıldı. Sosyal medyada ise vatandaşlar gelecek ve gelmesi muhtemel zamlar sonrasında ise "sigaranın artık en fazla turşusunu kurarız" yorumlarında bulundu.