Artık Cumartesi günü de çalışacaklar: Bankaların Cumartesi günü çalışma saatleri

Artık Cumartesi günü de çalışacaklar: Bankaların Cumartesi günü çalışma saatleri

Türkiye'de yaz aylarının gelmesi ile birlikte merakla takip edilen gelişmeler arasında yer alan bankaların çalışma saatlerine ilişkin detaylar belli oldu. Artık Cumartesi günü de çalışacaklar: Bankaların Cumartesi günü çalışma saatleri

Türkiye'de yaz aylarının gelmesi ile birlikte merakla takip edilen gelişmeler arasında yer alan bankaların çalışma saatlerine ilişkin detaylar belli oldu. Yaz aylarında turist sayısının artması ile birlikte döviz alım ve bozdurma işlemleri tavan yaparken bankalar tarafından alınan karar doğrultusunda ise bankaların çalışma saatleri belli oldu. Buna göre ise Cumartesi günü çalışacak kurumlar arasına bankalarda katıldı. İşte detaylar..

Bankalar ile ilgili gündeme dair sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bankaların çalışma saatleri ile ilgili detaylar için yaz döneminde belli oldu. Nöbetçi banka uygulamasının başlaması ile birlikte vatandaşlar merakla hangi bankaların Cumartesi günü çalışacağını araştırmaya başladı. Bankacılık sektörüne benzer kararın gelmesi ile birlikte belli olan çalışma saatleri ise Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

Pandemi dönemi öncesinde Cumartesi günleri Garanti bankası tarafından çalışma saatleri güncellenirken bazı bankalar da bu uygulamaya katılmıştı. Şimdilerde ise koronavirüs salgını nedeni ile bilikte bankaların çalışma saatlerinde değişiklikler yaşanmıştı. Pek çok banka şube kapatma kararı alırken hafta sonu açık bankalar uygulaması da kaldırılmıştı.

NÖBETÇİ BANKA UYGULAMASINA YAPI KREDİ'DE KATILDI!

Bankalar tarafından gelen nöbetçi bankalar grubuna Yapı Kredi bankası da dahil oldu. Gelen bilgiler doğrultusunda ise Cumartesi günü için de karar açıklandı. Yapı Kredi Bankası tarafından gelen bilgiler doğrultusunda açık nöbetçi şube uygulaması başladı. Gelen karar sonrasında Yapı Kredi Bankası için 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü Şaşkınbakkal şubesi açık olacak.

NÖBETÇİ BANKALARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

Nöbetçi bankalar uygulaması ile ilgili detaylar belli oldu. Buna göre ise Cumartesi günü açık olacak nöbetçi banka şubeleri saat 10:00'da görev başı yapacak. Buna göre ise Yapı Kredi bankası 17:00'da kapanacak.

Cumartesi günü Yapı Kredi bankasının da uygulamaya dahil olması ile birlikte ilk nöbeti Şaşkınbakkal şubesi yapacak. Bankacılık işlemleri ile ilgili tüm işlemleri Cumartesi günü açık olacak Şaşkınbakkal şubesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Yapı Kredi bankasının yaz tatilinde aktif olan çalışma saatleri ise 09:00 - 17:00 olarak uygulanmaya devam etmektedir. Nöbetçi banka uygulamasına katılacak olan bankalar açıklanmaya devam ettikçe Gürses Gazetesi adresinde yer alacak.