Araç sahipleri çileden çıkacak! Gece yarısından önce depoyu fulleyin: Büyük zam geliyor

Araç sahipleri çileden çıkacak! Gece yarısından önce depoyu fulleyin: Büyük zam geliyor

15 Temmuz Cumartesi gününden itibaren Brent petrol fiyatlarındaki artış ve dövizdeki değişiklikler nedeniyle benzine zam yapılması bekleniyor. Tahminlere göre, litre başına 1 lira 32 kuruşluk bir zam gerçekleşecek. Buna göre, İstanbul'da benzinin litre fiyatı 28 lira 2 kuruş, Ankara'da 28 lira 48 kuruş ve İzmir'de ise 28 lira 58 kuruş olacak.

Vatandaşlar, Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişiklikleri takip ederek benzin ve motorin fiyatlarını merakla bekliyor. Gece yarısından itibaren büyük bir zam bekleniyor ve benzine litre başına 1 lira 32 kuruş zam yapılması öngörülüyor. Bu zam ile birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 28 liranın üzerine çıkacak ve 28 lira 2 kuruş olacak. Ankara'da 28 lira 48 kuruş ve İzmir'de ise 28 lira 58 kuruş olarak satılması bekleniyor.
benzin

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler temel alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmaları tarafından belirlenen fiyatlar, rekabet ve serbest piyasa koşulları nedeniyle şirketler ve şehirlere göre küçük farklılıklar gösterebiliyor.

EPGİS, fiyat değişikliklerini duyuran tek sendika olması nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından suç duyurusunda bulunulmasının ardından, dava süreci sonuçlanana kadar fiyat değişikliklerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.