Arabası 3 yaşından büyük olanlara kritik uyarı! Bu illerde yaşayanlar yararlanabilecek

Arabası 3 yaşından büyük olanlara kritik uyarı! Bu illerde yaşayanlar yararlanabilecek

3 yıldan eski olan tüm araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Antalya, İzmir, Ankara ve diğer illerde araçları bulunanlar için duyuru geçerli olacak. Vatandaşlar artık Türkiye'nin birçok ilindeki gezici araç muayene istasyonlarının konumlarını kolayca öğrenebilecekler. Bu sayede araç muayenelerini daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Türkiye'de araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Araçlar, ilk üç yaşında ve sonrasında her iki yılda bir muayene edilmelidir. Bu kapsamda vatandaşlar, araç muayeneleri hakkında yapılan açıklamaları öğrenmek istiyorlar. TÜVTÜRK, internet sitesi üzerinden araç muayenesi yaptırmak isteyen vatandaşları gezici istasyonlar hakkında bilgilendirdi.

Yapılan açıklamalarda şu bilgilere yer verildi:

Sadece seçilen tarihin içinde bulunduğu haftanın programını görüntüleyebilirsiniz. Türkiye genelinde 77 ilde bulunan gezici istasyonlar, sadece randevu ile hizmet vermektedir.

Araç muayenesinde geçerli bir Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü olmaması, "Ağır Kusur" olarak tanımlanır ve araç muayeneden başarısız olur. Egzoz Gazı Emisyonu Ölçümü'nü tüm sabit istasyonlarımızda ve yetkilendirilmiş gezici istasyonlarımızda yaptırabilirsiniz.
araba

Seyyar araç muayene istasyonunun hizmet verdiği ilçe sınırları içinde Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapan başka bir yetkili ölçüm istasyonu varsa, o ilçe ve ilçenin belde, mahalle ve köylerinde Seyyar Araç Muayene İstasyonları Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm hizmeti veremeyecektir.

Traktör muayenesini ayrıca tüm gezici ve sabit istasyonlarda da yaptırabilirsiniz.

Binek otomobil, traktör ve motosiklet haricindeki araçlar hava destekli hidrolik frene sahipse, gezici istasyonlarda araç muayene hizmeti verilmeyecek, sadece sabit istasyonlarda hizmet verilecektir.

Antalya, İzmir, Ankara ve diğer illerdeki gezici istasyonların konumlarını öğrenmek isteyenler TÜVTÜRK internet sitesini ziyaret edebilirler.

Araç sahipleri, belirtilen kurallara dikkat ederek muayenelerini zamanında gerçekleştirmelerinin önemli olduğunu unutmamalıdır. Bu sayede trafik güvenliği ve araçların yolculuklara uygunluğu sağlanmış olacaktır.