Ankara'da 14 milyon tonluk maden alanı keşfedildi! Ülke ekonomisine 7 milyar TL'lik katkısı olacak!

Ankara'da 14 milyon tonluk maden alanı keşfedildi! Ülke ekonomisine 7 milyar TL'lik katkısı olacak!

İnşaattan ilaç sektörüne kadar birçok alanda aktif olarak kullanılan perlit madenine ilişkin yeni bir keşif gerçekleştirildi. İşte önemli keşfe ilişkin ayrıntılar…

Ülkemiz topraklarının birçok yönden zengin olması tarih boyunca bu alanların diğer ülkeler tarafından da yakından takip edilmesine sebep oldu. Sayısız güzelliği sınırları içerisinde barındırıyor olmasının yanı sıra madencilik açısından da önemli bir rezerv kaynağı olarak değerlendirilen ülkemiz, bu yönü ile yabancı basında da sık sık kendisinden söz ettirmeyi başarıyor.

Arkeologlar ve diğer bilim insanları tarafından yürütülen birçok proje kapsamında ülkemizin bor başta olmak üzere pek çok maden yönünden zengin olduğu bilinirken geçtiğimiz günlerde yapılmış olan bir araştırma sonucunda önemli bir maden alanına daha rastlandığı bilgisi kaydedildi. Hali hazırda dünyada bilinen perlit rezervlerinin yüzde 74’ünün Türkiye’de bulunduğu bilinirken yeni keşifte Ankara’da bir perlit alanı daha kayda geçti.

YENİ PERLİT ALANI KEŞFEDİLDİ!

ankarada-14-milyon-tonluk-maden-alani-kesfedildi-ulke-ekonomisine-7-milyar-tllik-katkisi-ol-2.jpg

Dört bir yanı zenginlikler olan ülkemiz, sık sık çalışmalara da konu olarak dünya açısından sahip olduğu önemi gündemde tutmaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir haber yayınlamış olan Milliyet Gazetesi, yürütülen bir çalışma kapsamında Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesinde bir perlit alanının daha keşfedildiğine işaret ederek ülkemiz ve diğer dünya ülkeleri adına önemli bir gelişmeye imza atıldığını ifade etti.

“İnci taşı” olarak da bilinen ve pek çok sektörde aktif olarak kullanılan perlite ilişkin yapılmış olan keşifte, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesinde 14 milyon tonluk bir sahanın tespit edildiği öğrenildi.

Yapılan açıklamalara göre yıllık 56 bin ton işlenecek olan inci taşının, 2037 yılına kadar ülkemize 7 milyar TL’lik gelir kazandıracağının öngörüldüğü bilgisi kaydedildi.

PERLİT NEDİR, NE İŞE YARAR?

Halk arasında “inci taşı” olarak da bilinen perlitin dünya üzerinde bulunan rezervlerinin yüzde 74’ünün Türkiye’de bulunduğu ispat edilmiştir. İnşaat sektörü, kimya çalışmaları, tarım sektörü ve ilaç sektöründe aktif olarak kullanıldığı bilinen inci taşı, Çin başta olmak üzere Yunanistan ve ABD’de de bulunuyor.