Ankara ve İstanbul'da taksiye binenin cebinde parası kalmayacak! Taksilere çok büyük zam geldi

Ankara ve İstanbul'da taksiye binenin cebinde parası kalmayacak! Taksilere çok büyük zam geldi

Artık taksiye binmek hayal olacak! Fiyatlar günden güne artmaya devam ediyor! Tüm detaylar haberimizde.

Taksilerin indi bindi ücretleri rekor kırdı! Zam üstüne zam gelmeye devam ediyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM GELİYOR

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner tarafından yapılan açıklamalara göre akaryakıta gelen zamlar sonrası taksiciler para kazanamayacak duruma geldiği için taksi ücretlerinde yüzde 50 artış yapılacağını, indi bindi ücretinin 50 TL, açılış ücretinin 18 TL, kilometre ücretinin 15 TL olacağını söyledi. Yiğiner açıklamasında şu sözlere yer verdi; 

taksi ücretlerine fahiş zamlar

'Yedek parçalar, sanayi masrafı, trafik sigortası, Bağ Kur gibi bütün her şeye zam yapıldı. Her şey arttı. Aynı zamanda akaryakıta da yüksek oranda zam geldi. Esnafımız para kazanamayacak durumda. Hal böyle olunca indi bindi ücretlerine ve açılış ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapmak durumunda kaldık. İndi bindi ücreti 50 TL, açılış ücreti 18 TL, kilometre ücreti 15 TL olacak. Fiyatlar hafta sonu itibariyle uygulamaya geçecek.' İstanbul'da taksiciler ise indi bindi ücretlerinin 75 TL olmasını istiyor. İstanbullu vatandaş taksi bulmakta zorlanırken esnafın bu talebi 27 Temmuz günü UKOME toplantısında kararlaştırılacak.