Ankara Kuşu daha önce bilmişti tekrar tahminde bulundu! "Geçen sefer uyarmıştım, yine uyarıyorum" Dolar tekrar düşecek!

Ankara Kuşu daha önce bilmişti tekrar tahminde bulundu! "Geçen sefer uyarmıştım, yine uyarıyorum" Dolar tekrar düşecek!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile Türkiye gündemine etki eden hesaplardan birisi olan Ankara Kuşu gündeme dair flaş bir tweet attı. Ankara Kuşu daha önce bilmişti tekrar tahminde bulundu! "Geçen sefer uyarmıştım, yine uyarıyorum" dedi.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile Türkiye gündemine etki eden hesaplardan birisi olan Ankara Kuşu gündeme dair flaş bir tweet attı. 2021 yılının son çeyreğinde artan dolar kuru sonrasında açıklanan "Kur korumalı mevduat paketi" ile birlikte 18 TL'den 12 TL'ye kadar düşen dolar aradan geçen 7 ay sonrasında tekrar 17,50 TL'ye dayandı. Doların son günlerde ki yükselişinin önüne geçilemezken gündemde yeni ekonomik paketin açıklanması yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta Pazartesi günü yaptığı kabine toplantısı sonrasında ki açıklamalarda faizi düşüreceklerini söylemiş ve sonrasında ise dövizde ki artış devam etmişti. Yapılan bu açıklamalar sonrasında ise bugün dolar 17 TL barajını geçerken euro 18 ve sterlin ise 21 TL'yi geçti.

DAHA ÖNCE BİLMİŞTİ..

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile herkes tarafından takip edilen hesaplar arasında yer alan Ankara Kuşu, gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu. Daha önce doların yükselişinde "dolar bir anda düşebilir, çok kişi mağdur olacak" açıklamalarında bulunan Ankara Kuşu bugün 16:39'da yaptığı paylaşım ile birlikte tekrar vatandaşları uyandırdı.

"DAHA ÖNCE UYARMIŞTIM TEKRAR UYARIYORUM"

Ankara Kuşu, Twitter hesabından yaptığı son paylaşım ile birlikte doların tekrar bir anda düşeceğini açıkladı. Dolar'da ki yükseliş devam ederken dolar bazlı sektör kaynakları ise yeni zam haberlerini açıklamaya devam ediyor.

Ankara Kuşu attığı tweette daha önce vatandaşları uyardığını ve şimdilerde ise tekrar uyardığını açıkladı. İşte o tweet:

ekran-resmi-2022-06-08-16-49-47.png

"Millete dolar kitleyebilirler yine iki üç gün sonra.. Geçen sefer uyarmıştım. Yine uyarıyorum."

DOLAR DÜŞECEK Mİ?

1 ABD doları 16:50 itibari ile 17,12 TL'den işlem görürken Cuma gününe kadar 17,50 barajını aşması bekleniyor. Ekonomistler tarafından yapılan açıklamalarda dolar kurunun bilinçli olarak yükseltildiği söylenirken gündemde son dönemlerde yeni ekonomik paket yer alıyordu.

Çıkması muhtemel "Super Bono" gibi yeni ekonomik modeller ile birlikte dövizde tekrar düşüş yaşanması bekleniyor. Ekonomistler tarafından yapılan tahminler sonrasında ise Temmuz ayı öncesinde Haziran ayında dolar kurunun tekrar 12 - 13 TL bandına gerilemesi hedefleniyor. Artan dolar kurunun ne zaman aşağı yönlü harekete geçeceği merak edilirken ilk sinyali verdiği haberler ile dikkat çeken Ankara Kuşu verdi.