Ankara halkının dikkatine! Beklenen oldu! Aralık ayında ekmeğe zam gelecek!

Ankara halkının dikkatine! Beklenen oldu! Aralık ayında ekmeğe zam gelecek!

Uzun süredir ekmeğe zam gelip gelmeyeceğine ilişkin tartışmalar yaşanırken bugün Ankara halkını yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. İşte zam kararına işaret eden gelişmenin ayrıntıları…

2021 yılının sonunda altın piyasası ile para piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler, gıda sektörü dahil olmak üzere hizmet alınan pek çok sektöre yüksek oranlı zamların yansımasına sebep oldu. Artan maliyetlerden ötürü hizmet ürünlerine yapılmak durumunda kalınan yüksek oranlı zamlar, sene sonuna doğru vatandaşların bütçelerini sıkıntıya düşürdü. Ocak ayında açıklanan asgari ücret, emekli ve memur maaşı zamları ile birlikte bir nebze olsun mutlu olan vatandaşlar, zam kararına rağmen düşen alım güçleri karşısında şaşkınlık yaşadı.

Enflasyonun yükselmesine bağlı olarak sene başında duyurulan maaş zamlarına rağmen alım gücü düşmeye devam eden vatandaşlar, temel gıda ürünlerine gelen yüksek oranlı zamlar karşılığında doğru düzgün beslenememeye dahi başladı. Özellikle şubat ayının sonunda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşının buğday başta olmak üzere birçok ürünün fiyatını arttırması sonrasında gıda ürünlerine eklenen yüksek oranlı yeni zamlar, herkesi sıkıntıya düşürdü.

Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile zamlanan buğday fiyatları, ülke sınırlarımız içerisinde satışa sunulan ekmek ürünlerine de direkt olarak yansıdı. Her evin ihtiyacı olan temel gıda ürünleri arasında yer alan ekmeğin zamlanması, vatandaşları endişelendirirken bugün ekmek fiyatlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Daha önce 7,5 TL’ye yükseleceği iddia edilen ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten yetkililer, bugün Ankara için ekmek zammı açıklaması yaptı.

ANKARA’DA EKMEĞE ZAM GELİYOR!

ankara-halkinin-dikkatine-beklenen-oldu-aralik-ayinda-ekmege-zam-gelecek.png

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hüseyin Ar’ın önderliğinde düzenlenmiş olan Ankara Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu Toplantısı’ndan önemli bir karar çıktı. Gir maliyetlerinin yükselmesinden ötürü tarife değişikliğine gidilmesine karar verilen toplantı sonrasında aralık ayında Ankara’da 200 gramlık ekmeğin 5 TL’den satılmasına karar verildiği açıklandı.

DİĞER FİYATLAR DA BELLİ OLDU!

Ar tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte diğer ekmekler için de fiyat değişikliğine gidildiği öğrenildi. Yeni fiyatlar şu şekilde açıklandı:

  • 300 gramlık ekmek: 7,5 TL
  • 400 gramlık ekmek: 10 TL