Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı: "Serbest piyasalarda gram altın 1000 TL"

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı: "Serbest piyasalarda gram altın 1000 TL"

7 Haziran Salı (bugün) piyasalar güne hareketli bir şekilde başlangıç yaparken merakla takip edilen gram altın fiyatları da serbest piyasada yükselişini sürdürdü. Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı: "Serbest piyasalarda gram altın 1000 TL"

7 Haziran Salı (bugün) piyasalar güne hareketli bir şekilde başlangıç yaparken merakla takip edilen gram altın fiyatları da serbest piyasada yükselişini sürdürdü. Her gün merakla takip edilen konulardan birisi olan gram altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Uzun bir süre önce 900 TL eşiğini aşan gram altın şimdilerde ise dün yapılan Erdoğan tarafından faiz açıklamaları sonrasında da şekillenmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı Kabine toplantısı sonrasında "Faizi düşürmeye devam edeceğiz" açıklamaları yatırımcılar tarafından değerlendirilmeye devam ediyor. Buna göre ise faiz açıklamaları sonrasında yatırımcılar ve vatandaşlar yatırımlarını döviz araçlarına yatırdı. Yapılan bu hareketler sonrasında ise dolar, euro, sterlin ve gram altında yükselişler yaşandı. Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise bugün yaptığı açıklama ile birlikte gram altının serbest piyasalarda 1000 TL'den işlem gördüğünü açıkladı. İşte detaylar..

7 HAZİRAN 2022 PİYASALARDA SON DURUM

Türkiye'de piyasalar bugün güne hareketle başladı. Buna göre ise Dolar TL kuru güne 16,72 TL'yi aşarak başladı. EURO TL kurunda ise son rakamlar 17,94'ü gösterirken 18'e doğru ilerleyişini sürdürüyor. Türkiye'de bugün Sterlin TL kuru ise 20,95'e gelerek 21 lirayı resmen zorlamaya başladı.

Günün en merak edilen konularından birisi olan gram altın ise spot piyasada 992,5 liradan satılmaya başladı.

Türkiye ve dünya piyasalarında ki bu hareketleri doğrudan değerlendiren ve neler olacağını açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gündeme damgasını vuran o tweeti attı. Vatandaşların merakla takip ettiği açıklamalardan birisi olan İslam Memiş gram altının 1000 TL seviyelerini gördüğünü açıkladı.

ALIM FIRSATLARININ GELMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Türkiye'de yaşanan enflasyon ve ekonomik politikalar sonrasında uzun bir süre boyunca Nisan ayının alımlar için final ayı olduğunu ve artık alım fırsatlarının gelmeyeceğini açıklayan İslam Memiş, 28 Nisan'da paylaştığı o tweet'i tekrar gündeme getirdi.

İslam Memiş'in alıntıladığı o tweette ise "Günaydın hayırlı işler. Gram altın 893 lira, Ons altın 1877 dolar" yazıyordu.

ekran-resmi-2022-06-07-13-25-44.png

Memiş alıntıladığı bu tweet'e "Biz finali yaptıktan buya yana gram altın 199 lira yukarıda" yazdı. Yükseliş devam edince bir tweet daha atan İslam Memiş, gram altının serbest piyasada 1000 lirayı aştığını, gümüşün ise 12,26 lira olduğunu bildirdi.