Altın Fiyatları Tekrar Yükselişe Geçti! 13 Mayıs Cuma Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Altın Fiyatları Tekrar Yükselişe Geçti! 13 Mayıs Cuma Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu?

FED faiz artırımı kararı sonrasında hızlı bir yükseliş kaydeden ekonomi piyasaları hem yatırımcıları hem de sade vatandaşları endişelendirmeye başladı. Altın Fiyatları Tekrar Yükselişe Geçti! 13 Mayıs Cuma Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu?

FED’in faiz artırımı kararı sonrasında hızla yükselmeye devam eden ekonomi piyasaları, yeni gün itibari ile yukarı yönlü hareketler sergilemeye devam ediyor.

13 Mayıs Cuma günü piyasaların kapanması öncesinde ise altın fiyatları ne kadar oldu merak ediliyor. Dolar ve euro'nun artışı ile birlikte altında ivme kazanmıştı.

Güncel Altın Fiyatları (13 Mayıs 13:45)

2021 yılının aralık ayında bin TL’lik kritik seviyeyi aşan gram altın, altın yatırımcılarını endişelendirmişti. Ancak yapılan MB piyasa müdahaleleri ve devreye giren yeni ekonomik model kararı, döviz kurlarında olduğu gibi altın fiyatlarında da ciddi bir düşüşün gözlenmesini sağladı.

Ocak ayına girilmesi ile birlikte dalgalı hareketler sergileyen ancak yine de sabit seviyelerini korumayı başaran altın fiyatları, geride bıraktığımız hafta FED yetkilileri tarafından açıklanan faiz artırımı kararı sonrasında hızla yükselmeye başladı. Ons altının 2 bin dolar seviyesinin altında olmasını olumlu olarak yorumlayan uzmanlar, gram altın fiyatlarının piyasa baskıları yüzünden arttığını kaydettiler.

13 Mayıs 2022 tarihi itibari ile güncel altın fiyatları şu şekilde:

  • Gram altın alış: 915,28 TL
  • Gram altın satış: 924,93 TL
  • Çeyrek altın alış: 1.447,78 TL
  • Çeyrek altın satış: 1.479,93 TL
  • Ons altın alış: 1.821,58 dolar
  • Ons altın satış: 1.822,01 dolar

Özellikle 2022'nin başından itibaren önüne geçilemez bir şekilde yukarı ivme ve fiyat artışı gösteren altın fiyatları özellikle geride bıraktığımız son 2 haftada düşüşe geçerek sürpriz bir fiyata inmişti. Vatandaşların altın alım gücünü kolaylaştıran bu düşüşlerin ardından milyonlarca vatandaş gerek kuyumculardan ve altın satıcılarından, gerek e- ticaret platformlarından, gerekse mobil bankacılık aplikasyonları üzerinden altın yatırımı yapmıştı. Altın fiyatlarında görülen art arda indirimlerin ardından vatandaşlar altın fiyatlarının bugünlerde kaç TL olacağını, son haftalarda araştırmaya başladı. Düşüşlerin devam etmesi beklenirken FED tarafından açıklanan 50 baz puanlık faiz artırımı ile altın fiyatları ani bir şekilde yükselişe geçmiş ve geçtiğimiz hafta altın borsası yüksek fiyattan haftayı kapatmıştı. Bu haftaya ise düşüşle başlayan altının fiyatları vatandaşlar tarafından erken saatlerden itibaren aratılmaya başladı.