Akaryakıtta KDV ve ÖTV indirimi meclise sunuldu! 5 TL birden akaryakıt fiyatları düşebilir!

Akaryakıtta KDV ve ÖTV indirimi meclise sunuldu! 5 TL birden akaryakıt fiyatları düşebilir!

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte yükselen akaryakıt fiyatlarının önüne geçilemiyor. Akaryakıtta KDV ve ÖTV indirimi meclise sunuldu! 5 TL birden akaryakıt fiyatları düşebilir!

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte yükselen akaryakıt fiyatlarının önüne geçilemiyor. Vatandaşın en sık takip ettiği konular arasında yer alan akaryakıt fiyatları ile ilgili düzenlemelerin Meclis'e sunulacağı haftalardır gündemde ki yerini korurken neler olacağı merak ediliyor. Özellikle hükümet ve muhalefet kanadında Milletvekilleri tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV'nin kaldırılması gündemde yer alıyordu.

Akaryakıt fiyatlarının %30'luk bir kısmını oluşturan KDV ve ÖTV fiyatlarının çok fazla olması vatandaşın aldığı yakıtın litresinde büyük bir fark yaratırken gelebilecek indirim sonrasında ise 5 TL birden indirim olması bekleniyor. Gündeme düşen bu gelişmeler sonrasında ise vatandaş kısa süre içerisinde önergenin işleme koyulmasını bekliyor. Peki ilerleyen günlerde neler olacak? İşte detaylar..

AKARYAKITTA KDV VE ÖTV DÜŞECEK Mİ?

Akaryakıt fiyatlarını etkileyen piyasa faktörü brent petroldür. Brent petrolün varil fiyatı tekrardan 113 doların üstünde seyretmeye başlarken benzin ve motorin fiyatlarında ise yeni bir zammın gelmesi bekleniyor. Otomobil sahipleri ise artan fiyatlar karşısında ne yapacağını şaşırırken 27.dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından gündeme düşen akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV'nin kaldırılmasını içeren önerge meclise sunuldu.

Önergenin kabul edilmesi sonrasında ise akaryakıtta bir anda 5 TL'lik indirimin pompaya yansıması bekleniyor.

KDV VE ÖTV ORANI DÜŞEBİLİR!

Otomobil sahipleri artan akaryakıt fiyatları sonrasında kontak kapatma noktasına geldi. Özellikle benzin ve motorinin litre fiyatları 25 TL'e dayanırken vatandaşlar ise bu süreçte KDV ve ÖTV'nin sıfırlanmasını bekliyor. Akaryakıt fiyatlarında ki kampanya üstüne kampanya yapılması sosyal medyada büyük etki gösterdi.

Hükümetin bu konuda bir adım artması beklenirken KDV ve ÖTV kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin de meclise sunulduğu öğrenildi.

22 MAYIS AKARYAKIT FİYATLARI

Türkiye genelinde benzinin litre fiyatı 22,85 TL, Motorinin litre fiyatı 22,0 9 TL, LPG’nin fiyatı ise 11.24 TL olarak pompadan satılıyor. Pompa fiyatlarında yaşanabilecek KDV ve ÖTV indirimi sonrasında ise yeni fiyatların benzin ve motorin için 16-17 TL seviyelerinde ve otogaz için ise 9-10 TL seviyelerinde olmasına muhtemel göz ile bakılıyor.