Akaryakıt Fiyatlarında KDV ve ÖTV Kaldırılması İçin Meclis'e Önerge Sunuldu! Akaryakıt Fiyatları 10 TL Birden Düşebilir!

Akaryakıt Fiyatlarında KDV ve ÖTV Kaldırılması İçin Meclis'e Önerge Sunuldu! Akaryakıt Fiyatları 10 TL Birden Düşebilir!

Türkiye'de artan döviz kurları ile birlikte yükselen akaryakıt fiyatlarına çare aranıyor. Akaryakıt Fiyatlarında KDV ve ÖTV Kaldırılması İçin Meclis'e Önerge Sunuldu! Akaryakıt Fiyatları 10 TL Birden Düşebilir!

Türkiye'de artan döviz kurları ile birlikte yükselen akaryakıt fiyatlarına çare aranıyor. 6 aydır akaryakıt fiyatlarına gelen üst üste zam sonrasında an itibariyle benzin 21 TL ve motorin ise 22 TL'den satışı gerçekleştiriliyor. Akaryakıt zamları sonrası her sektöre gelen zamlar yakıttan dolayı etkileniyor. Taşımacılık ve lojistik anlamında maliyetler gelen zamlar ile birlikte artanken üreticiler de akaryakıt fiyatlarını satış fiyatlarına doğrudan etki etmesini sağlıyor.

Türkiye'nin temel taşları arasında yer alan lojistik hizmetleri birçok ürün gruplarının belirli yerlere gönderilmesini sağlıyor. Sağlıktan tarıma, tarımdan teknolojik ürünlere kadar birçok ürünün satışının gerçekleşmesinde rol oynayan akaryakıt, artan fiyatlar sebebi ile üreticiyi de satıcıyı da doğrudan etkilemeye devam ediyor.

AKARYAKIT FİYATLARINDA KDV VE ÖTV İNDİRİMİ!

Artan akaryakıt fiyatlarında yer alan KDV ve ÖTV'ler ise fiyatların bu denli yüksek olmasını sağlıyor. Akaryakıt fiyatları ile ilgili gündeme düşen KDV ve ÖTV ile ilgili ise 27. Dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Meclis'e önerge sunmak adına başvuru gerçekleştirdiği öğrenildi.

Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV kanunu ile ilgili değişik yapılması için kanun teklifi sunulması adına ilgili komisyona ulaştırıldığı iddia edildi. Yapılacak düzenlemeler ile birlikte ise akaryakıt fiyatlarının litresinde 10 TL'a varan bir indirim olacağı gündemde konuşulan konular arasında yer edindi.

OLASI BİR İNDİRİMDE PİYASA RAHATLAYABİLİR

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV'e dair indirim gelmesi durumunda piyasaların rahatlaması ön görülüyor. Özellikle artan meyve sebze, gıda, teknolojik ürün gibi birçok alanda fiyatların düşmesi planlanıyor.

Lojistikte artan maliyetler sebebiyle ile artan fiyatlarda akaryakıtın zamlara olan etkisi %40 olarak görülüyor. Geçen seneye oranla %150 artış gösteren akaryakıt fiyatları sonrasında birçok ürün grubunda ciddi zamlar yaşanmıştı. Gelen bu zamlar sonrasında ise vatandaşlar zorluk çekerken gelecek KDV ve ÖTV indirimi sonrasında ise piyasanın nefes alması hedefleniyor.

Ak Parti tarafından Meclis'e sunulacağı iddia edilen önerge sonrasında ise akaryakıt fiyatlarında 6 ila 10 TL arasında bir indirim yaşanabilir. Yaşanabilecek indirimler sonrasında ise hem vatandaş hem üretici hem de satıcılar için olumlu bir hava yakalanması hedefleniyor.