AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu Müjdeyi Verdi: Haftaya En Az Yüzde 40 Zam...

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu Müjdeyi Verdi: Haftaya En Az Yüzde 40 Zam...

Temmuz zammı hem memurlar hem de emekliler tarafından merak ile beklenirken, konu ile ilgili tartışmalara son noktayı AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu koydu. İşte Akbaşoğlu’nun açıklamalarına ilişkin ayrıntılar…

Memurlara ve emeklilere yapılacak olan temmuz zammı için geri sayım devam ederken, milyonlarca vatandaş rekor seviyelere ulaşan enflasyona karşın nasıl bir stratejinin izleneceğini heyecan içerisinde bekliyor. Haziran ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte kesinleşecek olan temmuz zammından önce açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamalar ile birlikte, zam tartışmalarına son noktayı koydu. Akbaşoğlu’nun açıklamaları, konunun muhatabı olan vatandaşlar tarafından ilgi ile takip edildi.

Temmuz Zammı En Az Yüzde 40!

para-001.jpg

Açıklanan 6 aylık enflasyon verisine göre her yıl ocak ve temmuz aylarında olmak üzere iki kere zam alan memur ve emekli maaşlarının güncel tutarlarına ilişkin tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. Giderek artan enflasyon oranları karşısında gündemi oldukça meşgul eden bir konu haline dönüşen temmuz zammına ilişkin beklentiler oldukça yüksek iken konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, tartışmaların devam etmesinin önüne geçti.

Yaptığı açıklamalar ile milyonlarca vatandaşa umut olmayı başaran Akbaşoğlu, haftaya tüm çalışanlara en az yüzde 40 oranında maaş zammı yapılacağının müjdesini vererek “şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Affı Görüşülecek!

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam eden Akbaşoğlu, üniversite eğitimini çeşitli sebeplerden ötürü yarıda bırakmak zorunda kalmış olan vatandaşlara da seslendi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne öğrenci affı teklifinin de sunulacağını belirten Akbaşoğlu, terör sebebi dışında kalan diğer sebeplerden ötürü eğitim hayatına ara vermek zorunda kalmış olan tüm vatandaşların, üniversitelerine geri dönebileceklerini müjdeledi.

3600 Ek Gösterge Meclis’e Taşınacak!

Konuşması esnasında 3600 ek gösterge başlığına da değinen Akbaşoğlu, bu hafta itibari ile ek gösterge teklifinin de Meclis’e sunulacağını belirtti. Akbaşoğlu’nun açıklamaları, ek göstergenin kanunlaşmasını bekleyen milyonlarca vatandaş tarafından ilgi ile takip edildi.