AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’tan milyonları heyecanlandıran asgari ücret açıklaması! Alım gücü artacak!

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’tan milyonları heyecanlandıran asgari ücret açıklaması! Alım gücü artacak!

Katıldığı bir program kapsamında milyonları yakından ilgilendiren açıklamalara imza atan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücret ve EYT konularına da değindi. İşte ayrıntılar…

2021 yılının son çeyreğinde ortaya çıkan ve yeni dönemde de ek gelişmeler ile birlikte etkilerini arttırarak hissettiren olumsuz ekonomik faktörler, vatandaşların bütçelerinde deprem etkisi yaratırken hükümet yetkililerini de harekete geçirdi. Sene başından bu yana birçok faktör çerçevesinde artmaya devam eden enflasyon ile birlikte vatandaşların alım güçlerinin düşmesini engelleyebilmek amacı ile çeşitli destek kampanyaları geliştiren hükümet yetkilileri, bir yandan da çözüm bekleyen sorunlara el attı.

2022 yılının başından bu yana birçok farklı kategori altında vatandaşı rahatlatacak düzenleme çalışmaları planlayan hükümet yetkilileri, bir taraftan da “hiçbir vatandaşın enflasyon karşısında ezilmesine izin vermeyeceğiz” açıklamaları doğrultusunda destek kampanyaları ve yardım modelleri geliştirmeye devam etti. Yeni dönemin en büyük atılımlarından birisi olarak gösterilen ve senelerdir de bir çözüme kavuşturulması beklenen EYT problemini de masaya yatıran hükümet yetkilileri, 2023 yılına dair umutlandıran açıklamaları ile vatandaşların kaybettikleri umutları yeniden filizlendirmeye çalıştı.

Hükümet kanalında birçok düzenlemeye ilişkin çalışmalar devam ederken artan enflasyon karşısında 2023 asgari ücretinin ne şekilde belirleneceği, EYT yasasının kimleri kapsayacağı gibi konu başlıkları da vatandaşlar tarafından merak edildi. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni dönem çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan isimlerden birisi olan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir programda kullanmış olduğu ifadeler ile vatandaşları bir kez daha heyecanlandırmayı başardı.

EYT, ASGARİ ÜCRET VE TOKİ AÇIKLAMASI!

ak-parti-genel-baskanvekili-kurtulmustan-milyonlari-heyecanlandiran-asgari-ucret-aciklamasi-2.jpg

Geçtiğimiz günlerde bir TV programına konuk olan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, vatandaşları yakından ilgilendiren konu başlıklarına değindi. Kurtulmuş ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücret konusunda vatandaşımızı mutlu edecek ve alım gücünü arttıracak bir gelişme yaşanacak.”

TOKİ’nin yeni projesine de değinen Kurtulmuş, ilgili projenin konut projesi olmasının yanı sıra tam olarak bir sosyal proje olduğunu da ifade etti. Ayrıca EYT konusuna da değinmeden edemeyen Kurtulmuş “olmayacak duaya amin demeyiz” ifadelerini kullanarak, hükümetin EYT kapsamında vadettiklerinin gerçekleştirileceği konusunda umutlandırdı.

SEÇİM KONUŞMASI!

2023 Haziran tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan seçimlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, hayatında bir kez de olsa AK Parti hükümetine oy vermiş olan yüzde 68’lik bir kesimin olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, son 3 aylık anket sonuçlarına bakıldığında AK Parti’nin yükselişte olduğunu da belirtti.