Aileye yıllık 15 bin TL düzenli ek gelir fırsatı! Başvuran 12 ay boyunca geri ödemesiz 1.250 TL alacak!

Aileye yıllık 15 bin TL düzenli ek gelir fırsatı! Başvuran 12 ay boyunca geri ödemesiz 1.250 TL alacak!

İhtiyaç sahibi aileler online başvuru sonrası her ay düzenli olarak bu tutarı hesabımda bulabiliyor. Başvuru sürecine dair detaylı haberimizde…

Aile Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerinin kapsamı genişletildi. Sosyal devlet anlayışı ile zor durumda olanlar ay sonunu zor getiren ihtiyaç sahipleri için yeni bir fırsat daha oluştu. 12 ay boyunca düzenli ödemeden faydalanmak isteyenlerin ise belirli şartları karşılaması gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin Kasım ayı içerisinde ilki yatırıldı. Gözler artık Aralık ayında. Pek çok kişi henüz bu destekten faydalanmıyor. Başvurular online olarak e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Başvuru yapıldıktan sonra en geç 1 ay içerisinde sonuçlanıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NEDİR? NASIL YARARLANILIR?

aileye-yillik-15-bin-tl-duzenli-ek-gelir-firsati-basvuran-12-ay-boyunca-geri-odemesiz-1250.png

Aile destek ödemeleri her ay düzenli olarak PTT şubesinin kişi adına yatırılıyor. Kişi başvuru sonrasında PTT kart sahibi olarak düzenli olarak ödemeleri kartına alabiliyor. Ekonomik durumuna göre 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen bir rakamı hesabında bulabiliyor.

Devletin sunduğu bu destek ile her hane 12 ay boyunca toplamda 10.200 TL ile 15.000 TL arasında değişen bir rakam da ödeme almış olacak. Yapılan son Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye Aile Desteği kapsamında 2,5 milyon insanın toplamda 3.2 milyar TL hesaplarında. Her ay düzenli olarak bu rakamın yatırılacağı ifade edildi.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK? AİLE DESTEĞİNE NASIL BAŞVURULUR?

Aile destek ödemeleri 8 Kasım tarihinde hesaba yatırıldı. Her ay düzenli olarak bu tarihte kişiler hesabında bu tutarı bulabilecek. Online başvuru yapmış ve başvuru sonrası alma hakkı kazanmış olan kişiler ancak bu faydadan yararlanabilecek.

Aile Destek Programına başvuruda bulunmak isteyenlerin e-devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. Ardından sistem içerisindeki “Sosyal destek başvuru” alanı kullanılarak doğru bilgilerle başvuru formunu doldurulması gereklidir. Bunun yanı sıra bulunulan ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gidilerek bireysel başvuru yapılabilir.