5 kg toz şeker 88,95 TL oldu! Şeker fiyatlarının önüne geçilemiyor!

5 kg toz şeker 88,95 TL oldu! Şeker fiyatlarının önüne geçilemiyor!

Artan enflasyon ve ham madde problemi nedeniyle dünya piyasalarında hiperenflasyon yaşanıyor. 5 kg şeker 88,95 TL oldu! Şeker fiyatlarının önüne geçilemiyor!

Artan enflasyon ve ham madde problemi nedeniyle dünya piyasalarında hiperenflasyon yaşanıyor. Türkiye'de 2021 yılının son çeyreğinde Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararları sonrasında artan dolar kuru vatandaşa zarar ettirmeye devam ediyor. Yeni yıl ile birlikte artan temel ihtiyaç ve gıda ürünleri vatandaşın canını her geçen gün sıkarken geçtiğimiz hafta gelen zamlar raf etiketlerine yansımaya başladı.

Şekerin çuvalına geçtiğimiz hafta gelen 100 TL'lik zam sonrasında şekerin kg fiyatlarının artması planlanıyordu. Açıklanan zamlar sonrasında 20 Mayıs Cuma günü itibariyle fiyatlar zincir marketlerde artış gösterdi. Buna göre ise bir markette çekilen 5 kg şeker fiyatı sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşların büyük tepki gösterdiği bu görsel sonrasında ise diğer zincir marketlerde ki şeker fiyatları merak ediliyor. İşte detaylar..

ŞEKERİN ÇUVALINA 100 TL ZAM GELMİŞTİ!

Geçtiğimiz hafta şekerin çuvalına gelen zam çok fazla konuşulurken kiloluk ürünlere ise zam yansımaya başladı. 20 Mayıs Cuma günü itibariyle raf etiketlerinin değişeceğini Gürses Gazetesi'nden öğrenen vatandaş ise yeni şeker fiyatlarını görünce şoka girdi. Şeker fiyatlarının önüne geçilemezken yeni fiyatlar ise vatandaşı kasa da şaşırtıyor. Özellikle 5 kg şeker fiyatının açıklanması şeker kullanılarak yapılan birçok ürünün de zamlanmasına işaret etti. Buna göre ise ham maddesi şeker olan birçok üründe de zamlar uygulanmaya devam edecek.

5 KG TOZ ŞEKER 88,95 TL OLDU!

ftmpx1hxsaespoc.jpeg

5 kg toz şeker fiyatı raf etiketlerinde 88,95 TL oldu. Vatandaş gördüğü fiyatlar karşısında ne yapacağını şaşırırken sosyal medyaya düşen bu görsel ise şeker alacakların dikkatini çekti.

Şeker ile yapılan birçok ürüne de kısa süre içerisinde zamların uygulanması bekleniyor. Türkiye'de vatandaşların sık ziyaret noktaları arasında yer alan kafelerde de şeker ve çay fiyatlarının artması sonrasında en ucuz çayın 7 TL olacağı konuşuldu. İstanbul ve birçok şehirde de şeker fiyatlarının artması sonrasında ise kafeler 5gr'lık şekerlere fiyat biçti.

Yaşanılan bu gelişmeler Türkiye'de birçok sektörde farklı sonuçlar doğururken vatandaşlar ise ne yapacağını şaşırdı. Artan fiyatlar cep yakmaya devam ederken, tepkiler de sürüyor.