5 Aylık Enflasyon Oranı Açıklandı! Haziran Ayı Kira Artış Oranı Ne Kadar Oldu? Emekliler ve Memurlar Ne Kadar Zam Alacak?

5 Aylık Enflasyon Oranı Açıklandı! Haziran Ayı Kira Artış Oranı Ne Kadar Oldu? Emekliler ve Memurlar Ne Kadar Zam Alacak?

Türkiye İstatistik Kurumu 3 Haziran Cuma saat 10:00 itibari ile mayıs ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Açıklama ile birlikte haziran ayı kira artış oranı ile memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak olan asgari zam oranı belli oldu...

Milyonlarca vatandaşın merak içerisinde beklediği mayıs ayı enflasyon rakamları, bugün öğle saatlerinden önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan rakamlar ile birlikte hem memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan asgari temmuz ayı zam oranı belli oldu hem de ev sahiplerinin haziran ayı içerisinde yapabilecekleri azami kira artış oranı kamuoyu ile paylaşıldı.

TÜİK Mayıs 2022 Enflasyon Oranları Belli Oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yapmış olduğu güncel açıklamaya göre mayıs ayında açıklanan yıllık enflasyon oranının, 1998 yılının ekim ayından bu yana açıklanmış olan en yüksek oran olduğu öğrenildi. Buna göre kurum mayıs ayı enflasyon oranını yüzde 2,98, yıllık enflasyon oranını ise yüzde 73,50 olarak duyurdu.

Memur ve Emekli Maaşlarına Temmuz Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?

emekli-zammi.jpg

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranları, ocak ayında ve temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon verilerine göre belirlenmektedir. Bu kapsamda son olarak ocak ayının başında maaşlarına zam alan memur ve emeklilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ek zam tanımlaması ile birlikte yüzde 30,95 oranında maaş zammı yapıldı. Gözler şimdi de temmuz zamlarına çevrildi.

Bugün açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı enflasyon rakamlarından sonra temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı hesaplanmaya başlandı. Yapılan açıklamalara göre temmuz ayı zammının belli olabilmesi için son bir veriye daha ihtiyaç var. Ancak son açıklanan rakam ile birlikte, tablo şekillenmeye başladı. Haziran ayı için açıklanan enflasyon oranı yüzde 0 bile olsa, SSK ve Bağ- KUR emeklilerine asgari %35,64, memurlara ise %35,14 oranında zam yapılacak.

Haziran Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu!

TÜİK tarafından açıklanan oranlara göre haziran ayı içerisinde yapılabilecek azami kira artış oranı yüzde 39,2 olarak belirlendi.