3600 Ek Gösterge Meclise Sunulmak Üzere Yola Çıktı! Ek Gösterge Kimleri Kapsayacak, Maaşlar Nasıl Etkilenecek?

3600 Ek Gösterge Meclise Sunulmak Üzere Yola Çıktı! Ek Gösterge Kimleri Kapsayacak, Maaşlar Nasıl Etkilenecek?

Milyonlarca memurun ve memur emeklisinin merak ile takip ettiği 3600 ek gösterge düzenlemelerinde sona gelindi. Ek gösterge için hazırlanan teklifin, ay sonuna kadar meclis onayından geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen iki toplantıdan sonra 3600 ek gösterge için geri sayım başladı. Ek gösterge düzenlemelerinin hazine bütçesine nasıl etki edeceği konusunda yürütülen toplantılardan sonra teklifin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a götürülmesi bekleniyor.

Beştepe’de Ek Gösterge Toplantısı!

Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün iki toplantı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve diğer yetkili isimlerin katıldıkları toplantıların önemli bir bölümünü, 3600 ek gösterge başlığının oluşturduğu öğrenildi.

3600 Ek Gösterge Nedir, Kimleri Kapsayacak?

2022/03/31/3600-ek-gosterge-cikacak-mi-herkesin-bekledigi-3600-ek-gosterge-kimleri-kapsiyor.jpg

Yeni yıla girilmesinden bu yana gündemden düşmeyen konu başlıklarından birisi olarak karşımıza çıkan 3600 ek gösterge, memurları ve memur emeklilerini kapsamaktadır. Ek gösterge, memurların maaşlarının ve memur emeklilerinin ikramiye ve maaş tutarlarının hesaplanması amacı ile kullanılan bir katsayıdır. Bu katsayının yükselmesi, ilgili sonuçları da arttırmaktadır.

Ocak ayına girildiğinde başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin olmak üzere ek gösterge düzenlemelerine ilişkin yetkisi bulunan diğer isimler, 3600 ek gösterge ile ilgili düzenleme çalışmalarının başladığını bildirmişlerdir. Yapılan düzenleme çalışmalarının tamamlanması ve ek göstergenin devreye girmesi durumunda maaşların yüzde 25 oranında artacağı tahmin ediliyor. Şimdiye kadar polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin ek gösterge kapsamına alındığı açıklanmıştı. Düzenleme sonrasında başka hangi mesleklerin dahil edileceği merak ediliyor.

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Ne Zaman Açıklanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce 3600 ek gösterge ile ilgili yapmış olduğu resmî açıklamalarda, bakanlığın ve konuya ilişkin yetkisi bulunan diğer kurumların ek gösterge düzenlemeleri konusu üzerinde titizlik ile çalışma yürüttüklerini ve mayıs ayının sonuna kadar hakkaniyetli bir düzenleme programının hazırlanıp, tamamlanacağı bildirmişti. Bu açıklamalar doğrultusunda 3600 ek göstergenin hafta başında meclise sunulması bekleniyor.