2022 Temmuz Emekli Maaşları Netleşmeye Başladı! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak SSK, Bağ-KUR...

2022 Temmuz Emekli Maaşları Netleşmeye Başladı! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak SSK, Bağ-KUR...

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan mayıs enflasyon oranı ile birlikte 2022’nin ilk 5 ayına ilişkin veri tamamlanmıştı. Şimdi ise gözler haziran ayı enflasyonuna çevrildi...

Haziran ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte tamamlanacak olan 6 aylık enflasyon verisi için geri sayım başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, emekli maaşlarına yapılacak olan zammı ve maaşların yükseleceği seviyeleri açıkladı.

En Düşük Emekli Maaşı Yükseldi!

Ocak ayının başında düzenlenen kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen ve milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren açıklamalara imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan enflasyon göz önüne alınarak bin 500 TL seviyesinde olan en düşük emekli maaşı tutarının 2 bin 500 TL’ye yükseltildiğini müjdelemişti.

En düşük emekli maaşının yükselmesi ile birlikte sevinç yaşayan vatandaşlar, kısa süre içerisinde heyecanlarını yitirdiler. Giderek artan enflasyon karşısında getirileri bir anda sıfırlanan vatandaşlar, yeni maaş zamlarının ne kadar olacağının açıklanmasını heyecan içerisinde beklemeye başladılar. Bu noktada vatandaşlara önce 3 bin TL, sonrasında verilen önerge ile birlikte de 3 bin 500 TL müjdesi verildi.

Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

emekli-zammi.jpg

4 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan haziran ayı enflasyon oranı ile birlikte yılın ilk aylık periyotunun enflasyonu belli olacak. Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati maaş artışının enflasyonun üzerinde olacağını ve yüzde 40 civarlarda olacağını ifade etmişlerdi.

En Düşük Maaş Ne Kadar Olacak?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, maaşlara yüzde 40 zam yapılması durumunda 6 bin 429 TL olan en düşük memur maaşının 9 bin TL’ye, 4 bin 289 TL olan en düşük memur emeklisi maaşının ise 6 bin 4 TL’ye yükseleceğini bildirdi. Öte yandan 2000 yılı öncesi en düşük işçi emeklisi maaşının 4 bin 608 TL’ye yükseleceğini bildiren Kaya, en düşük Bağ-KUR’lu maaşının da 3 bin 500 TL olacağını belirtti.