2022 Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak?

2022 Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Türkiye'de Temmuz ayına yaklaşılırken enflasyon oranları da merak edilmeye başlanıyor. 2022 Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Türkiye'de Temmuz ayına yaklaşılırken enflasyon oranları da merak edilmeye başlanıyor. TÜİK tarafından gelen bilgiler doğrultusunda aylık enflasyon oranları Türkiye'de kamuoyu ve yatırımcılar ile paylaşılırken Temmuz ayında yapılacak olan zam oranları da bu miktarlara göre hesaplanıyor.

TÜİK tarafından açıklanması muhtemel Mayıs ayı enflasyonun ise ne zaman açıklanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Nisan ayı enflasyon oranları Mayıs ayının ilk haftasında vatandaşlar ile paylaşılırken Mayıs ayı enflasyon oranlarının ise ne zaman açıklanacağı şimdiden merak konusu oldu. Peki Mayıs ayı enflasyon oranı ne kadar olacak? Ekonomistlerden Mayıs ayı enflasyon tahminleri ve rakamları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mayıs ayı enflasyon rakamları şimdiden Türkiye'nin bir numaralı gündeminde yer alırken vatandaşlar ise rakamların ne zaman açıklanacağına dair araştırmaları gerçekleştiriyor.

Mayıs ayı enflasyon oranları 3 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak. Mayıs ayına ilişkin enflasyon tahminleri de, henüz netlik kazanmadı.

NİSAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NASILDI?

Her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri Nisan ayı için Mayıs ayının 2-3 tarihlerinde vatandaş ile paylaşılmıştı. 2022 yılı Nisan ayı enflasyon oranları tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) önceki aya göre (Mart) 7,25 ve bir önceki yılın Aralık ayına göre %31,71 olarak açıklanmıştı.

Nisan ayı enflasyon oranları 12 aylık ortalama yüzdelerine göre %34,46 olarak vatandaş ile paylaşılmıştı.

MAYIS AYI ENFLASYON TAHMİNLERİ AÇIKLANDI MI?

Ekonomistler TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine güvenmez iken Mayıs ayı için ise net bir enflasyon tahmininde bulunmadılar. Buna göre farklı araştırma şirketlerinden elde edilen kulis bilgi verilerine göre ise Mayıs ayı enflasyon rakamlarının %40'ın üzerinde olarak açıklanması bekleniyor.

Gelecek bu bilgiler doğrultusunda ise Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranına göre maaş iyileştirmeleri ve zamlar gerçekleştirilecek. Tüketiciler ve üreticiler açıklanacak enflasyon oranlarını oldukça merak ediyor.

Mayıs ayı enflasyon verilerine göre ise Haziran ayında da oluşacak tabloda yapılacak zam miktarları ve oranları belli olacak. TÜİK'in Mayıs ayı verilerini 3 Haziran'da kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.