2022 Kurban bayramında emekli ikramiyeleri artacak mı? Kurban bayramı emekli ikramiyeleri ne kadar olacak?

2022 Kurban bayramında emekli ikramiyeleri artacak mı? Kurban bayramı emekli ikramiyeleri ne kadar olacak?

Türkiye'de emeklilere her bayram verilen emekli ikramiyelerine ilişkin zam gelip gelmeyeceği araştırılıyor. 2022 Kurban bayramında emekli ikramiyeleri artacak mı? Kurban bayramı emekli ikramiyeleri ne kadar olacak?

Türkiye'de emeklilere her bayram verilen emekli ikramiyelerine ilişkin zam gelip gelmeyeceği araştırılıyor. Ramazan bayramı öncesinde 2500 TL'e çıkarılması beklenen emekli ikramiyeleri ile ilgili emekliler büyük bir hayal kırıklığına uğrarken hükümet herhangi bir artışın olmayacağını açıklamıştı. Şimdilerde ise Temmuz ayında gelecek olan Kurban bayramı öncesinde emekliler ikramiyelere ilişkin açıklamaları bekliyor. İşte detaylar..

Birkaç sene önce emeklilere her bayramda verilmek üzere ödenecek olan ikramiyelere ilişkin duyuru yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda emeklilere her bayramda ödenen emekli ikramiyelerine ilişkin bu sene çok fazla açıklamalar geldi. Özellikle emekli ikramiyelerinin 2500 TL'e kadar çıkması gündemde yer alırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ikramiyelere zam yapılmayacağını açıklamıştı.

KURBAN BAYRAMINDA İKRAMİYELERDE ARTIŞ BEKLENİYOR

Ramazan bayramı öncesinde emekli ikramiyelere zam yapılması beklenirken Vedat Bilgin yaptığı açıklamalar ile birlikte herhangi bir artışın olmayacağı iletilmişti. İşte Vedat Bilgin'in açıklamaları..

"Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan'da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere 1100 lira ödenecek. Ödeme tutarı her zaman değerlendirilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirebileceği şeyler olabilir. Şu andaki gündemde artış yok. Enflasyona ayarlı bir şey yok. Eşel artış enflasyon sarmalına düşürecek olaylara yol açar. Tüm dünyanın gündeminde enflasyonu yok etme amacı varken, hiper enflasyon tehlikesini çağırıştıracak söylemleri doğru bulmuyorum."

RAMAZAN BAYRAMINDA YAPILMAMIŞTI! GÜNDEMDE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ VAR!

Ramazan Bayramı'nda emekli ikramiyelerine ilişkin herhangi bir düzenleme gelmezken Kurban Bayramı'nda ise ikramiyelere zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ak Parti kulislerinden elde edilen iddialara göre ise Kurban Bayramı'nda 10 milyonu aşkın emeklinin ikramiyelerine zam yapılması bekleniyor.

Gündemde emekli ikramiyelerinin minimum 1750 TL seviyesine çekilmesi bulunuyor. Özellikle Türkiye'de artan enflasyon rakamları ile birlikte vatandaşın cebinde ki Türk Lirası değer kaybediyor. Türk Lirası'nın kaybettiği değer sonrasında emeklilere ödenen rakamın oldukça az olduğu düşünülürken Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin minimum 1750 TL tutarına maksimum ise 2500 TL olması konuşuluyor.

Gündemde yer alan kulis iddialarına göre ise bu rakamların yakın zamanda netlik kazanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.