2 aydan daha az süre kaldı! Asgari ücret, EYT ve taşeron ve sözleşmelilere kadro gibi konular çözülüyor! İşte detaylar…

2 aydan daha az süre kaldı! Asgari ücret, EYT ve taşeron ve sözleşmelilere kadro gibi konular çözülüyor! İşte detaylar…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. EYT, asgari ücret ve kadro konularında yepyeni detaylar ortaya çıktı. İki aydan kısa sürede tüm detayların belli olması bekleniyor! İşte detaylar…

Kasım ayında da milyonlarca vatandaşın gözü kulağı bu çalışmalara çevrildi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT, asgari ücret ve taşeron, geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro meselelerinin çözümünde sona gelindi. Birçok konuda yapılan düzenlemelerin 1 aydan daha kısa sürede çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Aralık ayında başta asgari ücret rakamlarının belirlenmesi olmak üzere, EYT ve kadroya ilişkin meselelerin de detaylarının ortaya çıkması bekleniyor. 2022 yılının bitimine sadece 2 aylık bir süre kala bu iki ay içinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren meselelerin çözülmesi hedefleniyor.

İLK SIRADA SÖZLEŞMELİLERİN DURUMU VAR

Sözleşmeli personellerin kadroya alınmasına dair çalışmalara öncelik verildiği aktarılıyor. Kasım ayına girilmesinin ardından devam eden çalışmalarda kısa sürede sonuç alınması hedefleniyor. Taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro gibi pek çok konudaki düzenlemelerin Meclis’ten geçerek yasalaşması bekleniyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeler ve asgari ücret artışından önce ilk sırada bu kişiler için yapılacak çalışmaların yer aldığı ifade ediliyor. 550 bin sözleşmeli memur, 120 bin taşeron işçi ve 50 bin geçici işçinin kadroya alınmasına dair detayların açıklanması bekleniyor.

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2-aydan-daha-az-sure-kaldi-asgari-ucret-eyt-ve-taseron-ve-sozlesmelilere-kadro-gibi-konular-2.jpg

Asgari ücrete zam ile ilgili beklentilerin artmasının ardından yeni zammın ne kadar olacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından geçtiğimiz Ekim ayında yeni asgari ücret rakamı ile ilgili ipuçlarını paylaşmıştı. Buna göre enflasyon tahribatının ortadan kaldırılmasına yönelik bir rakam olacağı ifade ediliyor.

EYT NE ZAMAN MECLİS’E GELECEK?

Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT çalışmasının Aralık ayında Meclis’e geleceğine işaret etmişti. Çalışmalarda artık iyice sona gelindiğinin altı çiziliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onayının alınmasının ardından çalışma tamamlanarak Meclis gündemine alınması bekleniyor. EYT için Aralık ayına işaret ediliyor.