16 Mayıs İtibariye Süt Ürünlerine %30 Zam! Süt, Peynir, Yoğurt, Tereyağ Ne Kadar Oldu?

16 Mayıs İtibariye Süt Ürünlerine %30 Zam! Süt, Peynir, Yoğurt, Tereyağ Ne Kadar Oldu?

Zamların bir yenisi de süt ve süt ürünlerine geldi! Peki yeni gelen zamlar ile birlikte süt ve süt ürünlerinin market fiyatları nasıl oldu?

Son gelen zamların bir yenisi de süt ürünlerine geliyor! Art arda gelen zamların ardından yeni fiyatlar merak konusu olurken, süt ürünlerine de yeni bir zammın daha geleceği açıklandı. Kahvaltının vazgeçilmezi olan süt, tereyağı ve peynir gibi ürünlere adeta yaklaşılmaz oldu! Vatandaşlar zamlara tepki gösterirken süt ve süt ürünlere gelen zamlar ile birlikte yeni fiyatları duyunca, sosyal medyada tepkiler başladı. Marketlere fiyatların ne zaman yansıyacağı merak edilirken, yeni fiyat listesi de merak edilenlerden oldu. Peki süt ve süt ürünlerine ne kadar zam geldi?

Süt Ürünlerine Ne Kadar Zam Geldi?

Yüzde 30 kadar zammın süt ve süt ürünlerine gelmesi ile birlikte çiğ sütün litre fiyatı 7,50 TL oldu. Bunun üzerine marketlere bu zammın nasıl yansıyacağı merak konusu haline geldi. Vatandaşlar yetkililerden bir açıklama beklerken, Ulusal Süt Konseyi Başkanı gelecek olan zam ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı zamma neden olan konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; "Kimsenin beklemediği Rusya - Ukrayna savaşı yem maliyetlerimiz hiç ummadığımız bir şeklinde yükseltti. Bu artışları üretici ve sanayici olarak tahmin etmiyorduk. Hesapta olmayan maliyet artışı oldu"

Bu açıklamanın ardından vatandaşlar gelen bu yüzde 30'luk zammın süt ürünlerine nasıl yansıyacağı ve yeni fiyatların nasıl olacağı konusunda araştırma yapmaya başladı. Peki yoğurt, peynir, tereyağı gibi ürünlerin yeni fiyatları nasıl oldu?

Çiğ süte gelen zammın ardından süt ürünlerine gelecek olan yüzde 30'luk zammın, fiyatlara nasıl yansıyacağı merak konusu olmuştu. Marketlerde sürekli olarak değişen fiyat listelerinin bu zamdan sonra nasıl değişeceğini ve fiyatların nasıl olacağı merak edilenler arasındaydı. Peki gelen zamlardan sonra süt ürünlerinin fiyatı nasıl olacak? İşte yeni süt ürünleri fiyat listesi...

Süt Ürünleri Fiyat Listesi

  • 1 kg Kaşar Peynir Fiyatı; Ortalama 130 TL olacak.
  • 1 kg Beyaz Peynir Fiyatı; Ortalama 95 TL olacak.
  • 900 gr Süzme Yoğurt Fiyatı; 43 TL olacak.
  • 2 kg Yoğurt Fiyatı; Otalama 40 TL olacak.
  • 1 kg Tereyağı Fiyatı; Ortalama 150 TL olacak.