1 kg çay ile 3 litre benzin alınıyor! Çay fiyatları raf etiketlerine yansıdı, vatandaş isyan etti!

1 kg çay ile 3 litre benzin alınıyor! Çay fiyatları raf etiketlerine yansıdı, vatandaş isyan etti!

Türkiye'de geçtiğimiz hafta çaya gelen zam 20 Mayıs Cuma günü itibariyle raf etiketlerine yansıdı. 1 kg çay ile 3 litre benzin alınıyor! Çay fiyatları raf etiketlerine yansıdı, vatandaş isyan etti!

Türkiye'de geçtiğimiz hafta çaya gelen zam 20 Mayıs Cuma günü itibariyle raf etiketlerine yansıdı. Ülkede artan enflasyon ile birlikte gıda sektörü yara almaya devam ederken akaryakıt fiyatları da gıda fiyatlarının artmasını tetikliyor. Özellikle dünya genelinde yaşanan savaş ile birlikte birçok ülke zor günler geçirirken Türkiye'de fiyatlar cep yakmaya devam ediyor.

Son olarak Çaykur tarafından açıklanan habere göre çaya %43 zam gelmişti. Çaykur çay fiyatlarına gelen %43'lük zam sonrasında ise vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. Birçok vatandaş evine öncesinde çay alarak bir nebze olsun kendini rahatlatmak isterken marketlere çay satış sınırı getirildi. Buna göre ise 1 vatandaş sadece 1 adet Çaykur çayı alabilecek.

ÇAY FİYATLARI RAF ETİKETLERİNE YANSIDI!

Çay fiyatlarının ne zaman raf etiketlerine yansıyacağı merak edilirken 20 Mayıs itibariyle tüm marketler yeni çay fiyatlarını açıkladı. Fiyatları gören vatandaşlar ise şok geçirdi! Özellikle Çaykur markalı çay ürünlerine gelen %43'lük zam sonrasında fiyatlar merak edilirken satıcı mağazalar da kendi maliyetlerini dahil ederek satışa açtıkları fiyatlar cep yakacak!

Sosyal medyada yer alan bir raf etiketi ise vatandaşı çileden çıkardı. Bir market grubunun 1 kg Çaykur çay raf fiyatı büyük eleştirilere sebep oluyor. "Çay içmek artık lüks mü olacak?" endişeleri sosyal medyada geniş yankı bulurken çay ile akaryakıt benzeştirmesi ise sosyal medyada bir anda gündem oldu.

"1 KG ÇAY İLE 3 LİTRE BENZİN ALINIYOR"

ftmwjghx0acvsac.jpeg

Bir market tarafından çekilen bu görsel sosyal medyada geniş yankı buldu. Vatandaşın 1 kg Çaykur Rize Turist Çayı'nın fiyatını çektiği bu görsel kısa süre içerisinde trend topic oldu.

Görselde yazana göre ise Çaykur Rize Turist Çayı 1000 GR 74,50 TL raf etiketiyle satışa başladı. Uzun süredir zamların ne zaman raf etiketlerine geleceği araştırılırken birçok market ise çayları raflardan kaldırarak ceza almıştı. Denetlemeler marketlerde tam gaz devam ederken fiyatların her markette farklı olduğunu vatandaş bildiriyor.

Gelen bu fiyatlar sonrasında ise vatandaşlar "1 kg çay ile ancak 3 litre benzin alabiliyoruz" eleştirmesini yapıyor.