1 Haziran'da sigaralara 6 TL zam birden geliyor! ÖTV oranın arttırılması ile birlikte yeni fiyatlar..

1 Haziran'da sigaralara 6 TL zam birden geliyor! ÖTV oranın arttırılması ile birlikte yeni fiyatlar..

27 Mayıs gece saatlerinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrası sigarada ki ÖTV oranı arttırılmıştı. 1 Haziran'da sigaralara 6 TL zam birden geliyor! ÖTV oranın arttırılması ile birlikte yeni fiyatlar..

27 Mayıs gece saatlerinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrası sigarada ki ÖTV oranı arttırılmıştı. Sigaralara gece yarısı gelen ÖTV zammı sonrasında ise ortalama paket başı 1,60 TL zammın Haziran başında uygulanması bekleniyor. Sigaralara paket başı gelecek ÖTV zammı sonrasında ise uzun süredir ertelenen sigara şirketlerinin zararı karşısında 4 TL zam da sigara şirketleri yapacak. Sigaralara paket başına 6 TL zam geleceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

SİGARALARA ÖTV ZAMMI SONRASINDA YENİ FİYAT GÜNCELLEMELERİ HAZİRAN'DA YAPILACAK!

Uzun süredir gündemde yer alan sigaralara ÖTV kararı erken geldi. Mayıs ayının sonunda gelen sigaralara ÖTV zammı sonrasında ise Haziran ayı sonunda gelecek ÖTV'lerin düşük gösterilmesi düşünülüyor. İktidar tarafında gelen bu hamlenin ardından ise ortalama sigaralarda ki ÖTV artışının %40 olması beklenirken %10'u 27 Mayıs tarihinde geldi.

Sigaralara paket başı 1,60 TL zam geleceği kesinleşirken sigara şirketlerinin de kendi yapacakları zammın kulislerde konuşulan rakamlara göre 4 TL olması bekleniyor. Buna göre ise sigaralara ortalama 6 TL civarında zam gelmesi bekleniyor.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN ÖTV KARARI ÇOK KONUŞULDU!

Sigarada ÖTV artış oranı yüzde 10 oldu. Sigarada 0.71 TL olan asgari maktu vergi tutarı 0.78 TL oldu. 1 paket sigaradan alınan ÖTV 1.69 TL arttı.

Kulislerde konuşulan iddialara göre ise Temmuz ayında enflasyona bağlı ÖTV artışının gerçekleşmeyeceği söyleniyor. Henüz net bir bilgi gelmezken ÖTV artışına dair detaylar Haziran ayında belli olacak.

EN UCUZ SİGARA 31,50 TL OLACAK!

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre paket başı 6 TL zam gelmesi durumunda en ucuz sigaranın 31,50 TL olması bekleniyor. Sektör kaynakları sigara şirketlerinin 4 TL ve ÖTV'de ki paket başı artışının ardından 2 TL'de oradan gelecek zam ile birlikte totalde 6 TL'lik bir zam vatandaşı şimdiden üzdü.

Yaşanılan bu gelişmeler sonrasında ise Türkiye'de tütün mamullerinin satışlarının artması bekleniyor. Vatandaşın artan sigara fiyatları karşısında beli bükülürken en ucuz sigaranın fiyatı 31,50 TL olacağı iddiası ise şimdiden vatandaşların birden fazla paket almasına sebep oldu.