1 Haziran 2022 evde bakım parası yatan iller belli oldu! İşte şehir şehir para yatan iller!

1 Haziran 2022 evde bakım parası yatan iller belli oldu! İşte şehir şehir para yatan iller!

Türkiye'de bakılmaya muhtaç ve yaşlı vatandaşlara devlet tarafından ödenen ödemeler arasında yer alan evde bakım parası yatan iller araştırılıyor. 1 Haziran 2022 evde bakım parası yatan iller belli oldu..

Türkiye'de bakılmaya muhtaç ve yaşlı vatandaşlara devlet tarafından ödenen ödemeler arasında yer alan evde bakım parası yatan iller araştırılıyor. Her ayın 1'i ve 15'i tarihlerinde belli olan ve o ay bakım parası yatacak iller devlet tarafından açıklanıyor. Vatandaşın merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan evde bakım parasına ilişkin detaylar ise Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği projeler arasında yer alan evde bakıma muhtaç yaşlıların ev engellilerin bakımlarını üstlenen sorumlu kişilere aylık belirli tutarlarda yatırılan ödemeler yapılmaktadır.

Yapılan bu ödemelere Türkiye'de "evde bakım maaşı" adı veriliyor. Evde bakım paraları her ayın 15'inden sonra açıklanan illerde ki vatandaşların hesaplarına yatırılmaktadır.

1 HAZİRAN EVDE BAKIM MAAŞI HANGİ İLLERE YATTI?

1-ANKARA2- ÇANAKKALE3- SAMSUN
4- MUĞLA5- ORDU6- BOLU
7- İZMİR8- TOKAT9- SAKARYA
10- KOCAELİ11- İSTANBUL12- MANİSA
13- DİYARBAKIR14- ISPARTA15- KONYA
16- SAMSUN17- BURSA18- UŞAK
19- BİLECİK

Site okurlarımızın ayın ilk günleri en çok sordukları soru ” evde bakım maaşları ne zaman yatmaya başlar? ” sorusu oluyor. Geçmiş ay bakım maaşları yatma düzenine göre evde bakım maaşları ayın ikinci haftası itibari ile yatmaya başlıyor. Bu ay içinde bakım maaşlarının yine ayın ikinci haftası itibariyle yatacağını tahmin ediyoruz.Listede yer alan 48 ilde evde bakım maaşları yapılmıştır.

E-DEVLET EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA

Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı e-devlet üzerinden sorgulanarak öğrenilebiliyor. Evde bakım parası sorgulamak için öncelikle;

Kimlik numaranız ve şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden e-devlet’e giriş yapmanız yeterlidir. Arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

2022 Yılı Evde Bakım Maaşları Tutarı

Nisan 2022 yılı zamlı maaşlar Haziran ayında yatacaktır. 2022 ilk altı ay için evde bakım ücreti 2354 TL'dir.

Bakım parası sorgulaması e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Bunun dışında Başka bir yoldan da bilgiye sahip olabilirsiniz. BAKIYE yaz 4747' ye gönder ve Ziraat Bankası size SMS ile bilgilendirme yapacaktır