YKS'nin sınav yerleri ne zaman belli olacak? YKS'ye kaç gün kaldı?

YKS'nin sınav yerleri ne zaman belli olacak? YKS'ye kaç gün kaldı?

Milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyecek olan YKS yaklaşıyor. Bu nedenle öğrenciler, YKS’nin sınav yerleri ne zaman belli olacak, YKS’ye kaç gün kaldı? gibi soruları internet üzerinden aramaya yöneliyor. İşte YKS hakkında merak edilenler…

Her sene milyonlarca gencin geleceğini belirlemedeki ilk adımı olan YKS sınavına artık haftalar kaldı. ÖSYM’nin düzenlediği sınava bu sene de milyonlarca üniversite adayı girecek ve hayallerine kavuşmaya çalışacak.

Mart 2020’de ilk kez Türkiye’de görülen koronavirüs salgını, birçok alanı etkilediği gibi eğitim alanını da olumsuz olarak etkiledi. Geçen sene salgın nedeniyle ertelenen YKS’nin bu sene planlanan tarihlerde yapılması planlanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı takvime göre, 26 Haziran’da TYT, 27 Haziran’da ise AYT sınavı gerçekletirilecek. 27 Haziran’da aynı zamanda YDT sınavı da yapılacak.

YKS’nin sınav yerleri ile ilgili henüz net bir açıklama olmadı. Sınava 1 hafta kala giriş yerlerinin açıklanması bekleniyor. Bu tarih ise 22 Haziran’a denk geliyor.