YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 TYT, AYT sonuçları

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 TYT, AYT sonuçları

Bugün ilk oturumu gerçekleştirilen YKS için heyecan yarın devam edecek. Yarın AYT sınavına girecek olan adaylar sonuçları beklemeye koyulacak. Peki; YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, TYT, AYT sonuçları ne zaman belli olacak?

Üniversite hayali olan milyonlarca öğrenci bugün YKS sınavlarının ilk ayağı olan TYT sınavına giriş yaptı. Üniversite okumak isteyen adaylar için oldukça büyük önem taşıyan Yükseköğretim Kurumları Sınavı bugün ilk oturumu olan TYT ile başladı ve yarın sabah saatlerinde düzenlenecek olan AYT sınavı ile de tamamlanacak. Üniversiteye gitmek isteyen vatandaşların uzun bir süredir hazırlandığı YKS sınavı için maraton başlamışken vatandaşlar YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını da araştırıyor.

Bugün 81 ilde eşzamanlı olarak başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı yarın yani 19 Haziran'da son bulacak. İlk sınav oturumu olan Temel Yeterlilik Testi bugün tamamlandı ve adaylar ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi'ni beklemeye başladılar. Yarın tamamlanacak olan YKS maratonunun ardından vatandaşlar sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyecekler. Milyonlarca vatandaşın girdiği YKS sınavı ile üniversite hayallerine yön verecek olan vatandaşlar, gerek arama motorlarında, gerekse sosyal medya platformlarında YKS sınav test sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki; 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, ilan edilecek, nasıl öğrenilecek? Adaylar ve aileleri tarafından sıklıkla aratılan bu soruların cevapları haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

YKS Sonuçları Nasıl Duyurulacak?

Geçmiş dönemlerde uygulanan ve adaylara sonuç belgesi gönderilerek bilgilendirme yapılan sistem uzun bir süredir sınavlardan sonra kullanılmıyor. Sınava giren adayların sonuçları artık belge göndererek öğrenilmeyecek. Adaylar sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sonuç sekmesinden ya da mobil uygulamasından görebilecekler. ÖSYM mobil uygulaması hem Android hem de iOS' de mevcut.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bugün TYT sınavına giren vatandaşlar bu sınav sonuçları ile iki yıllık ön lisans eğitimi alabilecekleri bazı bölümleri tercih edebilecekler. TYT sınavında TM, MF, TS gibi unsurların dikkate alınmaması ile TYT puanı ile pek çok kişi istediği iki yıllık ön lisans bölümlerini tercih ediyor. Ancak 4 yıllık bir lisans bölümü okumak isteyen öğrencilerin yarın girilecek olan AYT sınavını beklemeleri gerekiyor. Yarın düzenlenecek olan AYT sınavı ile adayların üniversite rotalarına şekil verecek.

Üniversite hayatına başlamak için YKS sınavlarına giriş yapan adayların sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde ilan edilecek.