YKS öncesi okunacak dualar neler? Sınavdan önce okunması gereken dualar

YKS öncesi okunacak dualar neler? Sınavdan önce okunması gereken dualar

Üniversite sınavına girecek olan öğrenciler ve aileleri için YKS heyecanı başladı. YKS'ye girecek olan öğrenciler ise ders hazırlıklarını tamamladılar ve sınav öncesi okunacak duaları araştırıyor. Peki; YKS öncesi hangi dualar okunur?

Öğrencilerin ve ailelerinin uzun bir süredir heyecanla beklediği YKS sınavı için artık sayılı saatler kaldı. Yarın sabah düzenlenecek olan üniversite sınavında bir uzun süredir üniversitelere geçiş için düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrenciler ders hazırlıklarını tamamladı. İlk oturumu yarın sabah gerçekleştirilecek olan üniversite sınavı için sayılı saatler kalmışken öğrenciler ve aileleri sınav öncesi başarı için okunacak duaları araştırmaya başladı.

Peki; sınav öncesi hangi dualar okunmalı? Sınava girecek olan adayların ve aday ailelerinin sıklıkla arattığı sorunun cevabı da merak konusu oldu. Sınav maratonuna başlayacak olan heyecanlı aile ve adayların arama motorlarında sıklıkla araştırdığı YKS sınavı öncesi okunacak dualar haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

YKS Öncesi Okunması Gereken Dualar

YKS için sayılı saatler kalmışken sıklıkla araştırılan YKS öncesi okunacak dualar merak konusu oldu. Vatandaşların arama motorlarında ve sosyal medya platformlarında sıkça araştırdığı sınav öncesi dualar ise şu şekilde;

“Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr”

ANLAMI: “Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır”

“Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli ” (10 Kere)

ANLAMI: “Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle.”

“Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû.” (10 kere)

ANLAMI: ”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum.”

Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ."

“Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (10 Kere)

ANLAMI: “Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.

"Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû." (10 kere)

ANLAMI: "Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."

“Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.”

ANLAMI: ”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar. Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”