TYT 2022 Sarı koltuk sorusu yanıtı neydi?

TYT 2022 Sarı koltuk sorusu yanıtı neydi?

Matematik bölümünde pek çok problem sorusu, sınav bitiminde merak konusu oldu. İşte o sorulardan bir tanesi daha...

Bugünkü TYT sınavına adayların kimi sınavın oldukça kolay bir sınav olduğunu dile getirirken, kimi de özellikle matematik sınavındaki problem sorularının zorluğundan yakındı. Türkçe, Din Kültürü ve Matematik sınavlarının paragraf uzunlukları ise adayları en çok zorlayan konuların arasında yer aldı. Soruların oldukça uzun olması hem okumayı hem de anlamayı zorlaştırdığı için, adayların pek çoğu zamanlarının yetişmediğini dile getirdi. Bu konulardan şikayet eden bir diğer kesim ise Türkçe sınavındaki paragraf sorularının şıklarının birbirlerine yakınlığı oldu. Pek çok aday şıklar birbirine oldukça yakın olduğu için hangi şıkkı işaretleyeceğini bilemediğini ve bu nedenle doğru cevabı bulamadığını dile getirdi.

Adaylar sınavdan çıkar çıkmaz adeta sosyal medyada birlik oldular. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda yapamadıkları soruları sorarak, bilenden yanıt istediler. Sosyal medyada bilen bildiğini anlatırken, pek çok soru da adayların kendi arasında çözülmüş oldu. Özellikle bu sene gündeme gelen sorular genellikle matematik problemi üzerindendi. TYT sınavında merak edilen bir diğer soru da sarı koltuk sorusu oldu. Peki Sarı koltuk sorusunun yanıtı nedir?

SARI KOLTUK SORUSU CEVABI NEDİR?

Sosyal medyada tartışılan sorulardan biri sarı koltuk sorusu olmasına rağmen henüz net bir cevaba ulaşılamadı. Bu nedenle doğru sonuca ulaşabilmek için adaylar da ÖSYM tarafından paylaşılacak olan cevap anahtarlarında yazan cevabı bekliyor..