Son Dakika: Öğretmen atamaları belli oldu! Bakan Özer açıklama yaptı!

Son Dakika: Öğretmen atamaları belli oldu! Bakan Özer açıklama yaptı!

Milli Eğitim Bakanı Özer'in kısa bir süre önce yaptığı açıklama ile birlikte, atama bekleyen pek çok öğretmen adayını ilgilendiren bu açıklamalar merak konusu oldu.

Bugün Milli Eğitim Bakanı Özer, katıldığı canlı yayında önemli sorulara yanıt verdi. Yakın zamanda olan LGS sınavının yanı sıra öğretmen atamaları gibi konulara da konuşma boyunca değinildi. Atamaların ne zaman ve hangi alanlarda olacağını açıklayan Özer, yeni dönem takvimini de açıkladı. Canlı yayında yapılan bu açıklamalar pek çok vatandaşı yakından ilgilendirirken, bunun yanı sıra merak konusu haline de geldi. İşte Bakan Özer'in yaptığı açıklamalar..

ÖĞRETMEN ATAMALARIMIZ DEVAM EDECEK!

Öğretmen atamalarının sürdüğünü ve devam ettiğini Bakan Özer şu sözleri ile açıkladı;

"Öğretmenlerimiz müsterih olsun öğretmen atamalarımız devam edecek. Okul öncesine ağırlık veriyoruz. Dolayısıyla okul öncesi öğretmenlik atamalarımız ağırlıklı olacak. Son iki atamada İstanbul'a ağırlık verdik. Öğretmen ataması takvimini, hazırlıklar bittiğinde Cumhurbaşkanımız açıklayacak. 2022-2023 eğitim-öğretim yılına bu atanacak öğretmenleri yetiştireceğiz."

Bu açıklama ile birlikte atama bekleyen binlerce öğretmene bir bakıma oldu. Dönem dönem gündeme gelen öğretmen atamalarının ne zaman gerçekleşeceği ve alımların sayısı merak konusu iken, öğretmenlere verilen bu müjdeli haber ile birlikte yeni dönemde atamaların daha çok olabileceği ihtimalinin üzerinde duruldu.

Milli Eğitim Bakanı Özer, 2022-2023 eğitim - öğretim yılında döneme başlangıç ve kısa bir süre önce yürürlüğe giren ara tatillerin ne zaman yapılacağı konusunda da bilgi verdi.

2022 - 2023 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI TARİHLERİ

Bakan Özer yeni yıl için önemli olan bu tarihleri şu şekilde açıkladı;

  • 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek.
  • 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yarıyıl tatilini 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında planlıyoruz.
  • 14-18 Kasım 2022'de birinci, 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatili yapacağız. İkinci ara tatili Ramazan Bayramıyla birleştirdik.

Milli Eğitim Bakanı Özer, dün açıklanan 3600 ek gösterge ile ilgili de konuştu. Öğretmenlerin de faydalanacağı ek gösterge hakkında sayı verdi. Konu ile ilgili Özer'in açıklaması şu şekildeydi;

"60 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanıyor. 411 bin civarında da emekli öğretmenimiz, yani yaklaşık 470 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanacak."