Son Dakika: 2022 YKS Giriş Belgeleri Ekranı Erişime Açıldı!

Son Dakika: 2022 YKS Giriş Belgeleri Ekranı Erişime Açıldı!

Milyonlarca gencin üniversite okuma hayalinin gerçekleşmesine aracılık edecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı için giriş belgesi ekranı erişime açıldı. İşte YKS’ye ve güncel YKS duyurusuna ilişkin ayrıntılar…

Üniversite okuma hayali kuran veya hali hazırda üniversite mezunu olmasına rağmen meslek seçimini değiştirmiş ve bu neden ile de ilgili mesleğin eğitimini almak isteyen milyonlarca vatandaşın gireceği YKS’ye ilişkin yeni bir duyuru yapıldı.

YKS Giriş Belgelerine Erişim Açıldı!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca gencin, kendi mesleklerine sahip olabilmeleri, hayallerini gerçekleştirebilmeleri ve geleceklerine, kendi istekleri doğrultusunda şekil verebilmeleri amacı ile girecek oldukları YKS’ye ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Söz konusu ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından duyuruldu.

Başkan Hali Aygün, yeni günün başlaması ile birlikte resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Başkan Aygün’ün yaptığı paylaşım ile birlikte, YKS başvurusu yapmış olan gençlerin, bu sabah saat 08:00 itibari ile giriş belgelerine ulaşabilecekleri bilgisi verildi.

Başkan Aygün’ün paylaşımından sonra milyonlarca üniversiteli adayı, YKS giriş belgelerine nasıl erişebileceklerini araştırmaya başladılar. Yapılan açıklamalara göre söz konusu sınav giriş belgelerine, ÖSYM’nin resmi internet sitesine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş sağlayarak erişilebilecek.

YKS 2022 Ne Zaman?

2020/07/01/korona-golgesinde-yks-maratonu-basladi-h6230-cd241814a8.jpg

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sabah saatlerinde yapmış olduğu paylaşımlarda YKS tarihlerini ve diğer detayları tekrar hatırlattı. Buna göre 2022 YKS tarihleri ve saatleri şu şekilde duyuruldu:

  • YKS 1. Oturum- TYT: 18 Haziran saat: 10:00 (120 soru, 165 dakika)
  • YKS 2. Oturum- AYT: 19 Haziran saat 10:00 (160 soru, 180 dakika)
  • YKS 3. Oturum- YDT: 19 Haziran saat: 15:30 (80 soru, 120 dakika)

YKS’ye İlişkin Dikkat Edilmesi Gerekenler!

YKS giriş belgelerinin de erişime açılması ile birlikte, sınava ilişkin dikkat edilmesi gereken detaylar haftalar öncesinden duyurulmaya başlandı. Her sene sınav gününde karşılaşılan “sınava geç kaldı” haberlerinin bu sene üzüntü vermemesi adına yapılan uyarılara göre belirtilen sınav saatini bir dakika geçse dahi kimsenin sınav binalarına alınmayacağı bildirildi.