SGK bankalarla anlaştı! Emekli maaş promosyonlarında yeni dönem başladı!

SGK bankalarla anlaştı! Emekli maaş promosyonlarında yeni dönem başladı!

Emekli maaş promosyonları hakkında SGK yeni bir açıklama yaptı. Emekliler için 19 banka ile protokol yapan SGK yeni koşulları açıkladı.

Emekli maaş promosyonlarında köklü bir değişiklik yapıldı. Kamu bankalarının emeklilerin maaş promosyonlarını artırmalarının ardından SGK özel bankaları da devreye soktu. Bu çerçevede 19 banka ile protokol yapan SGK emekli maaş promosyonları için hem ödemeleri hem de maaş aralıklarını değişti.

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Emekli maaş promosyonlarının belirlenmesi SGK yönetiminde gerçekleştiriliyor. SGK önce bankalar ile görüşme yapıyor ve bir anlaşma zemini bulunuyor. Bu anlaşma da protokole dönüşerek imza altına alınıyor. SGK emeklilere bankaların yapacakları ödemelerin asgari tutarını bu yolla belirliyor. Bankalar bu asgari tarifenin altına düşemiyorlar. Ancak asgari tarifenin üzerinde emekli maaş promosyonu ödemesi yapacak bankaların önlerinde de herhangi bir engel bulunmuyor.

SGK’NIN ANLAŞTIĞI BANKALAR AÇIKLANDI!

SGK bir açıklama yaparak emekli maaş promosyonu için protokol yapılan bankaları açıkladı. Toplam 19 banka ile anlaşma sağlanırken bu bankalar şöyle açıklandı:

“Akbank T.A.Ş, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş, Denizbank A.Ş, Fibabanka A.Ş, ING Bank A.Ş, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş, Odea Bank A.Ş, QNB Finansbank A.Ş, Şekerbank T.A.Ş, T.C. Ziraat Bankası A.Ş, Turkish Bank A.Ş, Türk Ekonomi Bankası A.Ş, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş, Türkiye Garanti Bankası A.Ş, Türkiye Halk Bankası A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve Ziraat Katılım Bankası A.Ş.”

ASGARİ TARİFE AÇIKLANDI!

SGK’nın belirlemiş olduğu emekli maaş promosyonu asgari tarifesi şöyle ilan edildi:

-10.000.-TL ye (10.000.-TL hariç) kadar olanlara 5.000.- TL,
-10.000 - 15.000.-TL (15.000.-TL hariç) arasında olanlara 8.000.- TL,
-15.000 – 20.000.-TL (20.000.-TL hariç) arasında olanlara 10.000.- TL,
-20.000.-TL ve daha fazla olanlara 12.000.- TL promosyon ödemesi yapılacak.