ÖSYM YKS soru kitapçıkları ne zaman yayınlanacak? TYT cevap anahtarı yayınlandı mı?

ÖSYM YKS soru kitapçıkları ne zaman yayınlanacak? TYT cevap anahtarı yayınlandı mı?

Bugün sabah saatlerinde gerçekleşen TYT sınavının ardından, kitapçıkların ne zaman yayınlanacağı merak konusu haline geldi. Peki TYT soru kitapçığı ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar...

Bugün YKS sınavının ilk oturumu olan TYT sınavı sabah saat 10.00'da gerçekleşti. Sınavdan çıkan adayların ise en çok merak ettiği konulardan biri, yaptıkları soruların doğruluk düzeyini öğrenebilmek adına soru kitapçıklarının yayınlanma tarihi oldu. Her sene sınavların ardından internet ortamında yayınlanan soru kitapçığı ve cevap anahtarı sayesinde, adaylar yaptıkları soruları önceden görerek bir puan tahminde bulunabilmektedir. Bu sene de aynı şekilde TYT sınavından çıkan adaylar, kitapçığın yayınlanma tarihini oldukça merak etti. Peki TYT kitapçığı yayınlandı mı? TYT kitapçığı ne zaman yayınlanacak?

Bu sene sınavdan çıkan öğrenciler bir bakıma ikiye ayrıldı. Kimi öğrenciler bazı konularda sınavın oldukça zor olduğunu ve zamanın yetişmediğini dile getirirken, kimi adaylar ise sınavın oldukça kolay olduğunu dile getirdi. Zor olduğunu düşünen adaylar genellikle matematik bölümünde bazı problem sorularından yakınırken, bazıları da Türkçe sınavının şıklarının birbirine olan yakınlığından şikayet etti.

Fakat önceki senelere bakarak, bu sene adayların sınavının daha rahat ve daha kolay geçtiği görüldü. Adayların kolay olan sınav hakkında ise iki endişesi bulunmaktaydı. Kimi adaylar kolay olan sınavın ardından yığılma olacağını düşündüklerini dile getirirken kimi adaylar ise ikinci oturum yani AYT'nin TYT'ye oranla zor olacağından endişe ettiğini dile getirdi. Bu endişelere biraz da olsa ara vermek isteyen adaylar kitapçığın yayınlanma tarihini de merak etmekteydi. İşte detaylar...

TYT KİTAPÇIĞI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

TYT tarafından yayınlanacak olan kitapçığın bugün yayınlanma ihtimali üzerinde durulmuyor. Sınavların diğer oturumlar ile devam etmesi nedeniyle kitapçıklar için de ÖSYM, tüm oturumların bitmiş olmasını beklemektedir. Yani kitapçıkların en erken yayınlanma tarihi olarak 19 Haziran Pazar günü akşam saatleri düşünülmektedir.