ÖSYM Duyurdu: YKS sınav giriş yerleri açıkladı!

ÖSYM Duyurdu: YKS sınav giriş yerleri açıkladı!

Üniversite sınavına girecek olan öğrencilerin sınava giriş yerleri açıklandı. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Üniversite sınavına girecek olan öğrenciler için bugün oldukça önemli açıklamalar yapıldı! ÖSYM bu sabah sosyal medya hesabı üzerinden bu bilgilerin artık erişime açıldığını paylaştı. Yaptığı paylaşımda konu ile ilgili tüm detayları verirken, Halis Aygün sınav tarihleri ve sınava girecek öğrenci sayılarını da paylaştı.

Tüm sene üniversite sınavına girecek olan öğrenciler için geri sayım başladı. İyi bir üniversite ve gelecek için çalıştıklarını dile getiren adaylar, sınav ile ilgili açıklanan detayları daha da merak etmeye başladı. Bu konu hakkında yapılan paylaşımlar ve resmi duyurular önemli bir hale geldi.

Bugün de uzun süredir açıklanması beklenen sınav giriş yerleri açıklandı. Öğrenciler için sınavın kendisi kadar sınav giriş yerler önemli görülmekteydi. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan adayların, bu okullara erişimi ve sınava yetişme durumları gibi konularda okullarını önceden öğrenmeleri önemliydi. Bugün resmi olarak da sınav giriş yerleri erişime açıldı.

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU!

Prof Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar ile sınav yerlerinin açıklandığını duyurdu. Halis Aygün'ün yaptığı paylaşımlar ise şu şekildeydi;

"Değerli YKS adaylarımız, 2022-YKS Sınava Giriş Belgeleri adaylarımızın erişimine açılmıştır. 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz YKS’ye girecek adaylarımız sınav yerlerini "osym.com" adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler."

Bunun yanı sıra sınav tarihleri gibi pek çok önemli konudan da bahsetti;

  • "1.Oturum: TYT (18 Haziran Cumartesi, 10.00), 120 soru 165 dakika,
  • 2.Oturum: AYT (19 Haziran Pazar, 10.00), 160 soru 180 dakika,
  • 3.Oturum: YDT (19 Haziran Pazar, 15.30), 80 soru 120 dakika olmak üzere 3 oturumda uygulanacaktır."

"3.243.425 adayın başvurduğu 2022-YKS 81 il ve Lefkoşa/KKTC dahil olmak üzere 208 sınav merkezinde uygulanacaktır. 2022-YKS oturum bazlı aday sayıları:

  • TYT: 3.234.409
  • AYT: 2.056.512
  • YDT: 168.430

"Sınava Giriş Belgesi ve FOTOĞRAFLI Geçerli Kimlik Belgesi olmadan sınava giremeyeceğinizi unutmayınız. Tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum."

Sınava girecek olan adaylara tüm bilgileri veren Halis Aygün, konu ile ilgili açıklamalarını bu sabah saatlerinde yaptı. Üniversite sınavına girecek olan adaylar ise şimdiden