Öğrenciler karnelerine dijital ortamdan ulaşabilecek

Öğrenciler karnelerine dijital ortamdan ulaşabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 18 Haziran'da karnelerin verileceğini duyurmuştu. Karne dağıtımının nasıl olacağı merak konusu oldu. Karneler nasıl verilecek? Öğrencilerin, bu yıl karnelerine dijital ortamdan ulaşacağı duyuruldu. Bu haberimizde dijital karnelere ilişkin merak edilenleri sizler için derledik. İşte dijital karne detayları...

Bu yıl kaneler dijital ortamda

2020-2021 öğretim yılının kaneleri 18 Haziran Cuma günü dijital ortamda velilere ve öğrencilere sunuldu. Yaklaşık 18 milyon öğrencinin kanesine https://eokulyd.meb.gov.tr/logineOkul.aspx adresinden ulaşılabilecek.

E-okul sistemine kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapılmaktadır.Bakan Selçuk, gelecek yıla ilişkin açıklamalarda bulundu. Vaka sayılarındaki düşüş ve aşılamanın verdiği bağışıklık güçlenirse Eylül ayında okulların yüz yüze açılmasını hedeflediklerini söyledi.

2020-2021 eğitim öğretim yılı ise 2 Temmuz’da sona erecek. Basılı kane ve diplomalar ise 2 Temmuz’da dağıtılacağı duyuruldu. Liselerin sorumluluk ve mazeret sınavları ise 2 Temmuz’a a kadar devam edecek. 21 Haziran -2 Temmuz arasında telafi eğitimi başvuruları alınacak. Telafi programı 5 Temmuz -31 Ağustos arasından yapılması planlanıyor. Bu programa dair tüm detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://telafidebendevarim.meb.gov.tr

2.sınıfa geçecek öğrencilere okuma yazma taraması yapılacak. Bu taramanın ardından ihtiyaca göre ek ders ve materyal desteği sağlanacak. Tamamlayıcı çalışma yaprakları da Eylül ayında ücretsiz şekilde dağıtılacak.

Öğrenciler karnelerine dijital ortamdan ulaşabilecek