Mobil bankacılık üzerinden KPSS ödemesi nasıl yapılır 2022?

Mobil bankacılık üzerinden KPSS ödemesi nasıl yapılır 2022?

Türkiye'de her sene merakla beklenen gelişmeler arasında yer alan KPSS eğitim ödemeleri ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Mobil bankacılık üzerinden KPSS ödemesi nasıl yapılır 2022?

Türkiye'de her sene merakla beklenen gelişmeler arasında yer alan KPSS eğitim ödemeleri ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Vatandaşların KPSS ödemeleri için ATM'lere ve şubelere gitmelerine artık gerek kalmadan internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden KPSS ödemeleri rahat bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Dijitalleşen bankacılık hizmetleri ile birlikte artık vatandaşlar oldukları yerden birkaç işlem ile KPSS ödemelerini gerçekleştirebilecek. KPSS ödemeleri vatandaşların kafalarını karıştırırken kullandığınız bir bankanın mobil bankacılık uygulamalarından artık hızlı bir şekilde ödemelerini gerçekleştirebileceksiniz. İşte merakla araştırılan mobil bankacılık üzerinden KPSS ödeme işlemleri Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

KPSS SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS Lisans sınavı 6-20 Eylül, alan bilgisi sınavı ise 12-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. KPSS sınav tarihleri bugün ÖSYM başkanı tarafından açıklandı. Buna göre ise başvuru ekranları hizmete açılırken vatandaşlar ödemeleri nasıl yapacağını araştırıyor.

KPSS ödemeleri için birçok banka ile anlaşmalı olan hükümet ise bu noktada birçok bankayı duyurdu. MEB tarafından gelen banka ödeme sistemleri arasında internet bankacılığı ve mobil bankacılık da yer aldı. İşte mobil bankacılık üzerinden ödeme işlemleri nasıl yapılır? Detaylar..

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARDAN YATIRILACAK?

Vatandaşlar KPSS başvurularını tamamlamak için yatırmaları gereken KPSS başvuru ücretlerini birçok banka üzerinden yapabilecek. İşte o banka tablosu..

AKBANKALBARAKA
FİNANSBANKKUVEYT TÜRK
HALKBANKING BANK
VAKIF KATILIMZİRAAT BANKASI

KPSS ÖDEMELERİ MOBİL BANKACILIK YATIRMA 2022

Vatandaşlar KPSS ödemelerini mobil bankacılık üzerinden yapabiliyor. Bunun için ise kullandığınız bankanın mobil bankacılık uygulamasını açmanız gerekiyor.

  • Kullandığınız bankanın mobil bankacılık uygulamasını açın.
  • "Ödeme yap" veya "Ödemeler" kısmına giriş yapın.
  • Gelen alanda "Eğitim ödemeleri" alanına giriş yapın.
  • Eğitim ödemeleri sonrasında gelen seçenekte "Sınav ödemeleri" seçin.
  • Kurum kısmında otomatik olarak "ÖSYM SINAV BAŞVURU" seçilmiş bir şekilde gelecek.
  • ÖSYM sınav başvuru seçmenizin ardından diğer alanda "2022 Dikey Geçiş Sınavı, 2022 KPSS Lisans, 2022 KPS Alan bilgisi, 2022 KPSS ÖABT" sınavlarından birini seçin.
  • Sonrasında "TC Kimlik Numara" girişi yapın.
  • Gelen sayfada yatırılacak tutar karşınıza çıkacak.
  • Tutarı onaylayın.
  • Tebrikler KPSS ödemenizi gerçekleştirdiniz.