KYK Kredi Geri Ödemeleri Ne Zaman Başlıyor 2022?

KYK Kredi Geri Ödemeleri Ne Zaman Başlıyor 2022?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen öğrenim kredilerinin, öğrenciler tarafından geri ödenmesi gerekmektedir. Peki kredi geri ödemeleri ne zaman başlayacak?

Üniversite öğrencilerine başvurmaları durumunda Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ve kredi verilmektedir. Bu burs ve krediler yılın belli dönemlerinde başvurular sonucunda değerlendirmeye alınmaktadır. Değerlendirme sonuçlarına uygun olarak, kimi öğrencilere kredi verilirken kimi öğrencilere de burs verilmektedir. Bu süreçte kimin burs kimin kredi alacağı yine Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenmektedir. Burs alan öğrenciler öğrenim süreleri boyunca karşılıksız olarak her ay ayın belli dönemlerinde burslarını alabilirken, kredi alan öğrenciler bu alınan bursları geri ödemek durumundadır. Kredi alan öğrenciler tarafından da bu ödemenin ne zaman ve nasıl yapılacağı merak konusu olmuştur. Peki öğrencilere neye göre kredi ya da burs verilmektedir? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Öğrenim Kredisi Alma Şartları

Başvuran her öğrenciye öğrenim kredisi çıkmaktadır. Yalnızca verilen burslar, belli başlı kişilere verilmektedir. Burs alabilmek için öğrencilerin ve ailelerinin gelir düzeylerine bakılmaktadır. Ön lisans, lisans öğrencilerine, gelir düzeylerine bakılarak burs ve kredi verilebilmektedir. Öğrencilerin burs alabilmesi için gelir düzeylerine bakılarak ihtiyacı olduğu ispat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde öğrencilere öğrenim kredisi verilmektedir. Öğrenim kredisi alan öğrenciler öğrenim süreleri tamamlanıncaya kadar, hükümetin belirlediği miktarda kredi alabilmektedir. Fakat öğrenim kredisi sonradan geri ödenmek zorundadır. Burslarda ise herhangi bir geri ödeme söz konusu değildir. Peki kredi ve burslar ayın kaçında öğrencilerin hesabına yatırılmaktadır?

Öğrenim Kredileri Ne Zaman Yatırılmaktadır?

Öğrenim kredi ve bursları her ayın 6'sından 10'una kadar yatırılmaktadır. Öğrencilerine burs ve kredilerin yatırılma zamanları öğrencilerinin T.C.'lerinin son rakamlarına göre belirlenmektedir.

  • T.C'sinin son rakamı 0 olan öğrenciler ayın 6'sında,
  • T.C'sinin son rakamı 2 olan öğrenciler ayın 7'sinde,
  • T.C'sinin son rakamı 4 olan öğrenciler ayın 8'sinde,
  • T.C'sinin son rakamı 6 olan öğrenciler ayın 9'unda
  • T.C'sinin son rakamı 8 olan öğrenciler ayın 10'unda burs ve kredilerini almaktadır.

2022 KYK Kredi Geri Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

Öğrenim kredisi alan öğrenciler, öğrenimlerini tamamladıkları yani mezun oldukları tarihten 2 sene sonrasında geri ödeme yapmaya başlamalıdır. Geri ödeme yapması gereken öğrenciler, burslarını aldıkları bankadan geri ödemelerini tamamlayabilirler.