İzmirli Ailelere Büyük Destek: 3 Bin 200 TL'lik Nakit Yardımı Yapılacak!

İzmirli Ailelere Büyük Destek: 3 Bin 200 TL'lik Nakit Yardımı Yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi artan eğitim masraflarına karşın hemşerilerinin yanında yer aldı. Yapılan duyuruya göre ailesi İzmir’de ikamet eden öğrencilere, burs hizmeti sunulacağı bildirildi. İşte belediye tarafından sunulacak olan burs hizmeti...

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da masrafların katlanmasına sebep oldu. Çocuklarını okutmak için yeterli nakitleri kalmayan anne ve babalar, bu kapsamda destek arayışı içerisine girdiler. Bu noktada devreye giren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yalnızca İzmir’de ikamet eden ailelerin çocukları için bir burs hizmeti sunacağını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi’nden Burs Hizmeti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ailesi İzmir’de ikamet eden üniversite öğrencilerine aylık 400 TL tutarında burs hizmeti sunacağını bildirdi. Belediye tarafından yapılmış olan açıklamaya göre söz konusu burs hizmetinin bir eğitim- öğretim takvimi boyunca kesintisiz olarak devam edeceği ve 8 ay boyunca hesaplara aktarılacağı bildirildi.

Belediye Bursuna Başvurmak İçin Hangi Şartların Sağlanması Gerekiyor?

burs.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ailesi İzmir’de ikamet eden üniversite öğrencilerine sunacak olduğu 3 bin 200 TL üst limitli burs hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken burs başvuru şartları belli oldu. Belediyenin resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanmış olan burs başvuru şartları, şu şekilde sıralandı:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Üniversitelerin iki yıllık veya dört yıllık örgün programlarından birinde okuyor olmak
  • Üniversite hayatı boyunca sınıf tekrarı yapmamış olmak
  • Özel üniversitelerde okuyan öğrenciler için yüzde yüz burslu olmak
  • 4 üzerinden değerlendirilen diploma notunun en az 2,00, 100 üzerinden değerlendirilen diploma notunun en az 53 olması
  • 18 yaşından büyük, 25 yaşından küçük olmak
  • Yasal vasinin İzmir il sınırları içerisinde ikamet ediyor olması

Belediye Bursuna Nasıl Başvuru Yapılır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ailesi İzmir’de ikamet eden üniversite öğrencilerine sunacak olduğu burs hizmetinden faydalanmak için online başvuru yapılması gerekmektedir. Söz konusu burs başvurusunun yapılması için “bizizmir.com” adresini erişime açan belediye, şahsen, posta yolu ile veya e-mail aracılığı ile yapılan başvuruları değerlendirmeye almamaktadır.