İstanbul'da yurt fiyatlarına %100 zam geldi! İstanbul yurt fiyatları ne kadar oldu 2023?

İstanbul'da yurt fiyatlarına %100 zam geldi! İstanbul yurt fiyatları ne kadar oldu 2023?

Bugün yurt fiyatlarına gelen zamların ardından yurt fiyatları merak konusu oldu. Peki İstanbul'da yurt fiyatları ne kadar oldu? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

İstanbul'da yurt fiyatlarına %100'lük bir zam geldi! Bu zammın ardından İstanbul'da okuyan ve yurtta yaşayan öğrencilerden tepki yağdı! Tepkilerin artması ile birlikte internette İstanbul yurt ücretlerinin güncel fiyatları merak edilmeye başlandı. Peki İstanbul yurt fiyatları ne kadar oldu? İstanbul'da yurt fiyatlarının zamlanmasının ardından öğrencilerin ve vatandaşların tepkisi ne oldu? İşte detaylar...

İstanbul Yurt Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Gelen %100'lük zammın ardından güncel yurt fiyatları merak konusu oldu. Zammın ardından ise fiyatların şu şekilde olduğu öğrenildi;

Yurt fiyatları İstanbul'da semt semt değişiklik gösterse de senelik en düşük fiyatın 20 bin TL, en yüksek fiyatın ise 135 bin TL olduğu öğrenildi.

İstanbul Yurt Fiyatlarına Tepki Yağdı!

Zam haberinin gelmesinin ardından pek çok vatandaştan sosyal medya üzerinden tepkiler gelmeye başladı. Kullanıcılar özellikle Twitter üzerinden tepkilerini paylaştı. Yaptıkları paylaşımlar genel olarak fiyatın artışına tepki şeklindeydi.

Sosyal medya kullanıcıların yaptıkları paylaşımlar ise şu şekildeydi; " Okulu bırakmak için başka bir neden daha.", "Şimdiki öğrencilerin yerinde olmak istemezdim nasıl dayanabiliyorlar aile parasıyla.", " Geçen gün 8 kişilik yurt odası için 2 bin TL para istediler. 1+1 ev fiyatları en az 2 bin TL aynı şekilde. Biz cebine hatırı sayılır ölçüde para giren öğrenciler olarak seneye ne yapacağız, kalacak yer bulabilecek miyiz diye kara kara düşünüyoruz. Binlerce öğrenci ailesinin gönderdiği 300-4-500 TL ile veya KYK kredisi/bursuyla geçinmeye çalışıyor." şeklindeydi.

Gelen bu tepkilerin ardından ise Tuğrul Arslan konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında gelen bu zamların bile yurt maliyetlerini karşılamaya yetmeyeceğini bu nedenle yurtların zam yapması gerektiğini dile getirdi. Tuğrul Arslan'ın yaptığı açıklama ise şu şekildeydi;

“Yurtların giderleri enflasyonla beraber aynı oranda artmış vaziyette. Özellikle kira oranlarında yüzde 100’den fazla artış var. Buna personel giderleri, enerji, gıda, lojistik ve temizlik maliyetlerini de eklersek aslında yüzde 100’lük zam bile yurt maliyetlerini karşılayacak durumda değil”

Bunun yanı sıra da yurtların kısıtlamaya kadar bile gidebileceğini dile getirdi. Açıklamanın devamında şunları söyledi;

“Bazı yurtlar bu uygulamaya başvurmuyor ama geneli bir takım hizmetlerde kısıtlamaya gidebilir. Örnek vermek gerekirse; ortak alandaki su sebilleri, tuvalet kağıdı, selpak, açık büfe kahvaltı yerine standart normal kahvaltı, akşam yemeği veren yurtlar akşam yemeklerini iptal edebilir, nevresim yıkama imkanı vardı ancak orada da kuru temizleme maliyetleri arttığı için iptal olabilir ve son olarak servis sayılarında azalma ve belli servislerin kaldırılması gibi opsiyonlar gündemde”