İBB'den Gençlere Müjde! İBB Sınava Girecek Olan Öğrencilere Ücretsiz Soru Bankası Dağıtacak!

İBB'den Gençlere Müjde! İBB Sınava Girecek Olan Öğrencilere Ücretsiz Soru Bankası Dağıtacak!

İBB lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere müjdeyi verdi! Soru bankası sıkıntısı yaşayan öğrencilere yardımcı kaynak olması için İBB soru bankası dağıtacak! Detaylar gursesgazetesi.com'da

Üniversite ve lise sınavına hazırlanacak olan öğrencilere İBB müjde verdi! Sınava girecek olan öğrencilerin en çok yaşadığı sorunlardan biri soru bankası eksikliği oldu. Sınava girmek için hazırlık yapan öğrenciler, sınava çalışabilmek için almak istedikleri pek çok yardımcı kitapları ekonomik sebepler nedeniyle alamadıklarını dile getirdi. Bu nedenle İBB, bu soruna çözüm üretebilmek için çalışmalara başladı. Çalışmaların sonucunda yardımcı kaynak olabilmesi için lise ve üniversite öğrencilere soru bankası dağıtılması kararına varıldı. Detaylar gursesgazetesi.com'da

İBB Lise ve Üniversite Sınavına Hazırlanan Öğrencilere Soru Bankası Dağıtacak!

Sınava hazırlanan pek çok öğrenci bu sene en çok yardımcı kaynak edinmekte sorun yaşadı. Ekonomik sebeplere bağlı olarak soru bankası gibi kaynak alamayan pek çok öğrenci bu konu hakkında sosyal medya hesaplarında da paylaşımlarda bulunmuştu. Bu paylaşımlarda ve sokak röportajlarında "Sınava hazırlanmamızın önündeki engellerden biri yardımcı kaynak alamamamız, kitaplar çok pahalı" diyen öğrencilerin sesini duyan İBB, aldığı karar doğrultusunda bu öğrencilere yardımcı kaynak olabilmesi açısından soru bankası dağıtacağını duyurdu.

Bu kararın ardından öğrencilerin pek çoğu habere oldukça sevindi. Kaynak kitap bulmakta ve almakta zorluk çeken öğrenciler, sosyal medya hesapları üzerinden İBB'ye kaynak almak için başvuracağını açıkladı. Başvurunun nasıl yapılacağı ve kimlerin faydalanabileceği de merak edilen bir diğer konulardandı. Lise ve üniversite sınavına girecek olan öğrencilere verilecek soru bankalarının ne zaman ve nasıl verileceği ise İBB'nin kendi internet sitesinde detayları ile birlikte paylaşıldığı açıklandı.

2022 Liseye Giriş Sınavı Ne Zaman?

Tüm sene iyi bir liseye giderek, üniversite için hazırlık yapan öğrencilerin liseye giriş sınavı bu sene 5 Haziran 2022 tarihinde olacak. Bu öğrenciler 5 Haziran Pazar 2022 tarihinde liseye giriş sınavına girecekler.

2022 Üniversiteye Giriş Sınavı Ne Zaman?

Meslek seçimlerini yapmak için iyi bir üniversiteye girmek isteyen öğrenciler bu sene Haziran ayında sınava girecekler. İki aşamalı şekilde yapılacak olan üniversite sınavının 1. aşaması 18 Haziran Cumartesi 2022 tarihinde iken 2. aşaması olan AYT ise 19 Haziran Pazar 2022 tarihinde yapılacaktır.