Erdoğan'ın açıkladığı MEB tarafından ücretsiz verilecek yardımcı kaynaklar nelerdir?

Erdoğan'ın açıkladığı MEB tarafından ücretsiz verilecek yardımcı kaynaklar nelerdir?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynak da verileceğini açıkladı. Peki verilecek olan bu yardımcı kaynaklar nelerdir?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada gençlerden ve eğitim sisteminden bahsetti. Konuşmalarında yeni plan projelerden bahsederken, gençlere öğüt de verdi. Gençler hakkında konuşan Erdoğan, önemli noktalara değindi.

Konuşmasının bir bölümünde yeni eğitim ve öğretim senesinde vereceği ücretsiz yardımcı kitaplar da bulunmaktaydı. Gençlerin bir süredir yakındığı yardımcı kitap ücretlerinin ardından bu yardımcı kitaplar merak konusu haline geldi. Açıklama sırasında hem ücretsiz kitaplara hem de yeni bir proje olan yaz okuluna Erdoğan değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcı kaynaklar ile ilgili yaptığı açıklama şu şekildeydi;

"2003 yılından beri ücretsiz olarak bu ders kitaplarını işte bu yüzden veriyoruz. Şu ana kadar 4 milyar kitabı ücretsiz dağıttık. Yardımcı kaynakları da dağıtmaya başladık. Önümüzdeki yıl bir yenilik daha yapıyoruz. Ders kitapları ile yardımcı kaynakları da öğrencilerimize teslim edeceğiz. Bu yeni uygulamanın öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kütüphanesiz okul bırakmayacağız dedik, bırakmayacağız. Bu yıl bilim ve sanat merkezlerinde yaz okulu uygulamasına da başlıyoruz. Yaz okullarına isteyen öğrencilerimiz yaz boyu katılabilecekler."

Bu açıklamaların ardından verilecek olan bu yardımcı kaynaklar merak konusu haline geldi. Peki Erdoğan'ın açıkladığı MEB tarafından verilecek olan yardımcı kaynaklar nelerdir?

MEB TARAFINDAN DAĞITILACAK OLAN ÜCRETSİZ KAYNAKLAR NELERDİR?

MEB tarafından dağıtılacak olan bu yardımcı kaynakların, her derse özel olarak birer tane olacağı tahmin edilirken henüz detaylar açıklanmadı. Senenin başında dağıtılacak olan bu ücretsiz yardımcı kitaplar şimdiden ilgi odağı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardımcı kaynakların yanı sıra yaz okulu hakkında da açıklamalarda bulundu. Bilim ve sanat merkezlerinde yaz okulu uygulamasına geçileceğini açıklayan Erdoğan, bu konuşmasında gençler ve eğitim hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıklaması şu şekildeydi;

"Bu yıl bilim ve sanat merkezlerinde ücretsiz yaz okulu uygulamasını başlatıyoruz. Anaokulundan yüksek öğretime kadar devletin tüm imkanlarıyla sizin yanınızdayız. Siyasi bağımsızlığımızın sembolü olan milli teknoloji hamlesini sizinle başaracağız. Türkiye bu yıl ilk çeyrekte yüzde 7,3 büyüme kaydetti. İhracatımızın her ay rekor kırıyor olması işte bundan."