Edirne'de büyük başarı! Okul öncesi okullaşma oranı yüzde 99'u aştı!

Edirne'de büyük başarı! Okul öncesi okullaşma oranı yüzde 99'u aştı!

Günümüzde en önemli eğitim göstergelerinden birisi olarak değerlendirilen okullaşma oranı, Edirne’de rekora koştu. İşte yetkililer tarafından açıklanmış olan okullaşma oranına dair detaylar…

Farklı eğitim düzeyleri için özel olarak hesaplanan ve eğitimin en önemli göstergesi olarak kabul edilen okullaşma oranı, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gündeminde yer aldı. Eğitim düzeyi kapsamında aktif olarak okul hayatı devam eden ve o eğitim düzeyinde yer tüm öğrencilere ilişkin veriler kullanılarak hesaplanan okullaşma oranı ile ilgili büyük bir başarıya imza atıldığını ifade den müdürlük, detayları paylaştı.

Günümüzde eğitimde kat edilen yolun önemini ortaya koyan parametrelerin başında gelen okullaşma oranına ilişkin ayrıntılı bir metin paylaşan Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu oranının okul öncesi için hesaplandığını ifade etti. Müdürlük tarafından yayınlanmış olan metinde, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı’nın görüşlerine de yer verildi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULLAŞMA ORANINI AÇIKLADI!

edirnede-buyuk-basari-okul-oncesi-okullasma-orani-yuzde-99u-asti.png

Eğitim kategorisi kapsamında önemli bir parametre olarak değerlendirilen okullaşma oranı, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gündemine ilk sıradan giriş yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi bir yazı paylaşarak okullaşma oranına ilişkin yeni veriyi açıkladı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmış olan yazılı açıklamada geçtiğimiz dönem okul öncesi adına yüzde 91,25 olan okullaşma oranının, bu dönem yüzde 99,21’e yükseldiği bilgisi yer aldı. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından çocukların gelişimleri açısından oldukça önemli olan okul öncesi eğitime hassasiyet ile yaklaşılmakta ve okul öncesi okullaşma oranının ülkemizin tamamında yüzde 100’e ulaşabilmesi adına tüm olanaklar seferber edilmektedir.”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA!

Okul öncesi okullaşma oranının bu dönem yükseldiğini ve yüzde 99,21’i aştığını belirten Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, açıklamada Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı’nın görüşlerine de yer verdi. Okul öncesi dönemin bireyin zihinsel, fiziksel, sosyo- duygusal ve dil gelişimlerinin tamamlandığı bir dönem olduğunu ifade eden Arpacı, okul öncesi okullaşma konusunda bakanlığın eğitim politikaları doğrultusunda belirlenmiş olan çalışmaların, titizlik ile yapıldığını belirtti.