Edirne'de Aile Okulu Projesi kapsamında 4 bin 495 veliye eğitim verildi!

Edirne'de Aile Okulu Projesi kapsamında 4 bin 495 veliye eğitim verildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile başlatılmış olan Aile Okulu Projesi’ne, Edirne’de tüm hızı ile devam ediliyor.

Fiziki gelişimin yanı sıra ruhsal ve beyinsel gelişimin de ilk olarak ailenin kontrolünde gerçekleştiğini savunan birtakım bilim insanları, bu konu hakkında eğitimin ailede başladığına ilişkin çeşitli sosyo- kültürel çalışmalar yürütmüş ve ilk eğitim yerinin aile içi olduğuna işaret etmişti. Bu kapsamda elde edilen sonuca katıldığını gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Aile Okulu Projesi” isminin verilmiş olduğu bir eğitimin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde verilmesine aracılık etti.

Ülke genelinde yürütülen Aile Okulu Projesi meyvelerini vermeye devam ederken son haber de Edirne ilinden geldi. Geçtiğimiz haftalarda Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde verilmiş olan eğitimlerden geçen velilere katılım belgeleri verilirken bugün programa kapsamına ilişkin önemli bir açıklama yapıldı.

KATILIM BELGELERİ DAĞITILMIŞTI!

edirnede-aile-okulu-projesi-kapsaminda-4-bin-495-veliye-egitim-verildi-2.jpg

Emine Erdoğan’ın önderliğinde başlatılmış olan ve Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile de Türkiye genelinde hayata geçirilen Aile Okulu Projesi, geçtiğimiz hafta Edirne basınında gündeme geldi. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bünyesinde verilen eğitimlere katılan velilere, programa katıldıkları ve eğitimleri başarılı bir şekilde tamamladıkları için katılım belgeleri takdim edildi.

EDİRNE AİLE OKULU PROJESİ GELİŞMELERİ

Aile içi iletişim, akran ilişkileri, duygusal ve sosyal beceri gelişimi, güvenli ve bilinçli teknoloji kullanımı, bağımlılık, stres ve çatışma yönetimi, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite ve ahlaki gelişim olmak üzere toplamda 8 farklı başlık altında planlanan Aile Okulu Projesi kapsamında velilere 44 saat eğitim veriliyor.

Edirne’de bulunan tüm okullarda yürütülmeye devam edilen Aile Okulu Projesi, bölge halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Yapılan açıklamalara göre şimdiye kadar Edirne ili genelinde toplamda 4 bin 495 veli, Aile Okulu Projesi kapsamında 44 saatlik eğitim aldı. Eğitimleri, proje kapsamında “eğitici” vasfı ile eğitim gören 225 adet öğretmen verdi. Yetkililer, projenin şehirde devam edeceğini ifade etti.